Slopa roamingavgiften redan idag med e-sim och Nuu Mobile

I väntan på slopade roamingavgifter satsar Nuu mobile på E-sim

0

Roamingavgifterna i EU är på väg att försvinna men redan idag finns e-sim för de som ofta är på resande fot och vill ha fortsatt stabil uppkoppling.

Nuu Mobile är en av de tillverkare som tröttnat på att roamingavgifterna ska slopas och även satsar på en kontinuerlig internetuppkoppling oavsett världsdel. Genom att lansera en bärbar 4G-router med integrerat e-sim-stöd har företaget gjort det möjligt för användare att genom en enkel knapptryckning komma online mer eller mindre varsomhelst. Det utan att att behöva jaga lokala sim-kort eller vara rädd för skenande kostnader. Tekniken kallar företaget Konnect i1 och har nu även implementerats i en kommande smartphone.

 

E-sim och avtal med operatörer

Tack vare avtal med operatörer i över 100 olika länder gör Nuu Mobile det möjligt för användare att med en knapptryckning aktivera ett datapaket med obegränsad data närmast överallt i världen. Datapaketen är per dag och levererar obegränsad datamängd där 500 megabyte är i 4G-hastighet och resterande data i 3G-hastighet. Priserna landar på 7 till 10 dollar per dag. Nuu Mobile medger att det åtminstone med databegränsade abonnemang går att hitta billigare lösningar. Fördelen med e-sim-lösningen ska vara att operatören alltid är inom räckhåll och att kostnaden är fast och relativt låg.

Nuu Mobile Konnect i1 finns idag att hitta i en Kickstarter-kampanj med en prislapp på 100 dollar. När enheten börjar säljas i butiker säger tillverkaren att prislappen ska landa på runt 150 dollar. Någon lanseringsdatum för telefonen X5 kan man inte bekräfta. Nuu mobile kan vara ett intressant koncept för de som reser mycket i jobb och behöver snabb och tillförlitlig uppkoppling även utomlands. För vanliga konsumenter finns det troligtvis mer kostnadseffektiva lösningar både i dagens billiga roamingpaket och med lokala sim-kort.

MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid