Det är mer regel än undantag att okända tillverkare lanserar mer tekniskt framåtsträvande produkter jämfört med de störa aktörerna på marknaden.
DVD-spelare är definitivt en sådan marknad och för den som vill få ut det mesta ur sin hemmabioanläggning kan man hitta riktiga guldkorn här och var.
Tidigare var det DVD-spelare med DVI-utgång som endast gick att hitta på okända märken och undertecknad var en av dem som sökte sig till Tyskland för att köpa okända DVD-spelare med imponerande egenskaper.


Nu har de stora aktörerna börjat hinna ikapp och digital överföring av video är inte längre någon ovanlighet. Men den australiska tillverkaren Zensonic verkar vara en av de framåtsträvande aktörer som vi så gärna rapporterar om.
Man har nämligen tillkännagivigt en ny DVD-spelare vid namn Zensonic Z500 som erbjuder de flesta features någon kan önska sig.


Huvudnumren är stöd för Microsofts HD-videoformat WMV9 (720), Gigabit Ethernet och 802.11g WiFi (54 Mbps) för distribuering av media över nätverk, USB2.0 hårddiskstöd (streama filmer direkt från hårddisk eller USB-minne), DVI-utgång med HDCP och hela baletten kan styras från en PC/MAC med medföljande mjukvara eller traditionellt från den medföljande fjärrkontrollen.
Det finns mängder av andra intressanta egenskaper hos Zensonic Z500 och mer om dessa hittar du här.De första prototyperna av Zensonic Z500 kommer visas upp på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas 6-8 januari 2005. Spelaren väntas sedan komma ut i handeln under mars månad med en prislapp på 299 USD (~2000 SEK) och vi väntar med spänning på det färdiga resultatet.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid