Small preview image

GeCube verkar bli en av de första att lansera ett grafikkort med dubbla ATI Radeon-kretsar vilket bara var en tidsfråga efter NVIDIAs allt mer aggressiva satsning på dual-GPU grafikkort. Enligt X-bit Labs har nämligen GeCube planer på att lansera ett dual-GPU Radeon X1600 XT grafikkort för $399, ett kort som skulle kunna debutera redan i april månad 2006.


“We’ll be releasing a dual-GPU graphics card, which we’ve tentatively named ‘Gemini’. It’ll be based on the [Radeon] X1000 series GPU from ATI and will have four DVI output ports,”


Detta ser ut att vara ett steg i samma riktning som NVIDIA nu väntas ta med dual-GPU grafikkort i Quad-SLI konfigurationer.Precis som NVIDIAs partners (ASUS, Gigabyte) började med dual-GPU grafikkort baserade på mid-end kretsen GeForce 6600 verkar det som att ATI och GeCube också testar sig fram med deras billigare kretsar. Även om prestandan av ett dual-GPU grafikkort med två X1600XT-kretsar blir något att hurra över så kan det faktum att kortet levereras med fyra DVI-utgångar vara något som intresserar många köpare.


Källa: X-bit Labs

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid