Spelutvecklarna Rocksteady borde fira med champagne och jubel efter minst sagt gynsamma recensioner av senaste stortiteln Batman: Arkham Knight. Segerdansen har dock bytts av brandsläckning när PC-användare sågar spelets status vid lanseringen där stora prestandaproblem bland annat eldat på nya diskussioner om DRM-skydd.

Batman: Arkham Knight möttes under dagen av lysande kritik från spelrecensenter världen över. Spelet som lanserades på PC, Playstation 4 och Xbox One har däremot mestadels testats på spelkonsolen Playstation 4 och när PC-spelare gav sig in i Gotham City under tisdagsmorgonen var det andra tongångar.

Låst bildfrekvens vid 30 fps på PC

Rocksteady har av otugrundlig anledning valt att låsa spelets bildfrekvens till 30 bilder per sekund och även om detta är en begränsning som är ganska lätt att ta sig förbi lade detta tonen för en allt annat än positiv ton från spelare. Bland annat på spelbutiken Steam har Arkham Knight möts av hård kritik och med endast 31% av användarna positivt inställda till spelet har tjänstens recensionsdel överrösts av klagomål.

Arkham Knight ska förutom den låsta bildfrekvensen lida av stora prestandaproblem för både AMD och Nvidia-ägare. Det är oklart hur mycket av problemen som sedan lösts med de nya drivrutinsuppdateringar som släppts från de båda företagen men flera användare rapporterar prestandaproblem även med tillverkarnas senaste drivrutinsuppdateringar.

Denuvo DRM pekas ut som ytterligare en syndabock

Samtidigt har fler fingrar börjat pekas mot spelets DRM-skydd på PC-plattformen. Det närmast ökända Denuvo som bland annat använts vid lanseringar av Dragon Age: Inquisition, FIFA 15 samt Lords of the Fallen. Där användare tidigare rapporterat om prestandaproblem härlett till bland annat DRM-skyddet. 

Det är ännu oklart vad som ligger bakom den undermålioga prestandan i Batman: Arkham Knight på PC. Oavsett ifall det är en kombination av drivrutiner, optimering av spelet för PC-plattformen eller DRM-skydd står det klart att PC-spelare återigen fått se sig nedprioriterade vid en stor spellansering.

Värt att poängtera är att missnöjda Steam-spelare kan använda tjänstens återbetalningsskydd för att häva sitt köp.

Källa: Steam, NeoGAF

Läs mer

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
fhaneAdam1231Skuggan777dj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
dj christian
Gäst
dj christian

Och de undrar varför pc-spelare piratar när det inte är värt att lägga pengar på sånt här skit.

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

30 FPS på PC?
Nån fick ordentligt hjärnsläpp på kontoret, tar inte i sånt med tång ens.
Tycker även piraterna borde bojkotta så dom inte får gratis reklam för spelet via Piratebay och liknande sidor.

Adam1231
Gäst
Adam1231

Det är Nvidia GameWorks som förstör spelet.
Snarare så att det borde heta GameDontWork

Rasmus Andersson
Medlem
Rasmus Andersson

[quote name=”Adam1231″]Det är Nvidia GameWorks som förstör spelet.
Snarare så att det borde heta GameDontWork[/quote]
Snarare Nvidia Gemwrongs