Small preview image

Det är fullt förståeligt om ni inte vad Dragon-chipet är för något för det är inte speciellt ofta som nyheter om detta faktiskt når oss i västvärlden och knappt ens media i öst. Dragon är en processor utvecklad av den kinesiska staten i ett försök att bli mer självständig från västvärlden och de få tidigare rapporter vi gjort och sett har visat att man lyckats riktigt bra med detta faktiskt. Deras tidigare processorer har haft en ruskigt hög effektivitet och presterat väldigt bra trots låga frekvenser och låg strömförbrukning. Även om de fortfarande ligger en bit efter omvärlden så har de jobbat på bra och kommer allt närmare oss andra.



Den senaste i raden är Dragon-V som spinner på vid 1GHz, en relativt låg siffra jämfört med många andra, men om man jämför med att den presterar likt en Penium 4 som spinner vid dubbla frekvensen ser det hela betydligt roligare ut. Några exakta resultat eller test finns inte att tillgå och allt vi har att lita till är en källa i PeopleDaily, men jag ser ingen anledning till att tveka på detta om man ser vad de tidigare presterade.


Dragon-chipet och dess utveckling har gått snabbt framåt, utan tvekan. Det är väl egentligen bara en tidsfråga innan de ligger så gott som hack i häl. Det riktigt tråkiga är väl bara att vi troligen aldrig kommer se dessa utan att de kommer stanna i Kina.


Källa: TheInquirer

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid