Tidigare har artificiell intelligens besegrat människor i relativt simpla spel, nu har dock en AI från OpenAI slagit en världsmästare i Dota 2.

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går stadigt framåt. Tidigare så har människor fått se sig besegrade av datorprogram i olika spel, dock har det tills nu varit relativt simpla utmaningar så som brädspelet ”Go”.

Nu har dock Dota 2-spelaren Danil ”Dendi” Ishutin som gjort ett namn för sig själv inom sporten som en av spelarna i laget Na’Vi förlorat mot en AI som kommer från initiativet OpenAI.

OpenAI känns nästan som en mänsklig motståndare

Efter matchen som går att se in sin helhet i klippet här ovanför nämner Dendi att det kändes som att spela mot en mänsklig motståndare, men samtidigt inte. OpenAI hittade direkt luckor i Dendis strategi och tog vara på de tillfällen den fick att ta övertaget i matchen.

Nästa steg för OpenAI är att utveckla ett helt lag av bots som ska ta sig an fem mänskliga spelare samtidigt, förhoppningsvis under nästa års upplaga av The International.

OpenAI är en icke-vinstdrivande organisation som startades 2015 med ingen mindre än Elon Musk i spetsen. Tanken med initiativet är att utveckla artificiell intelligens som är öppen att användas för alla och som samtidigt håller sig vänligt inställd till mänskligheten.

Elon Musk har tidigare uttryck oro kring just utvecklingen av AI och att programmen måste hållas positivt inställda till människan, han har hävdat att det är dags att sätta upp regler och riktlinjer för utvecklingen av AI innan något går snett. Han menar att utan restriktioner för hur en AI utvecklas så kan det lätt leda till att den artificiella intelligensen tar en aggressiv inställning till människor och om det inte kontrolleras redan i tidigt skede så kan det vara för sent att göra något åt det hot som en fientligt inställd AI kan komma att vara.

Musk tog även till Twitter för att uttrycka tacksamhet till Microsoft som tillät OpenAI att använda sig av deras molnbaserade beräkningstjänst Azure.

En bragd som denna krävde en massiv beräkningskraft för OpenAI och det är då tack vare Microsofts Azure som den artificiella intelligensen kunde besegra den mänskliga motståndaren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Fff