Doom är en av världens första och mest ikoniska förstapersonsshooters och kommer under våren 2016 att slussas ut till spelare i en ny fräsch version baserad på ID Softwares egen grafikmotor id tech 6. I helgen kör utvecklaren en stängd alpha-test för inbjudna spelare och bjuder samtidigt på en lista över systemkrav samt smakprov på spelets multiplayerdel.

Under nästa år kommer id Software och Bathesda Softworks släppa lös den fjärde installationen av ikoniska actionspelets Doom. Med en lansering någon gång under första eller andra kvartalet 2016 väntas Doom bjuda på hektiska actionstrider med både gräsliga monster i kampanjläget men för den delen även mänskliga motståndare över internet.

Spelet bygger kring id Softwares egen grafikmotor id tech 6 som kommer att låta spelet lanseras på inte bara PC-plattformen utan även Playstation 4 samt Xbox One. Medan lanseringen ligger flera månader bort har id Software i helgen startat en första stängd alpha-test och i samma veva både publicerat officiella systemkrav för denna version av spelet samt lite smakprov på hur multiplayerstriderna kan te sig.

Id tech 6 motorn kommer att sikta mot 60 bildrutor per sekund på alla plattformar men laddar även med grafiska effekter där man satsar på dynamiska ljuseffekter samt fysikbaserad rendering för att skapa extra trovärdiga spelmiljöer.

Dooms stängda alpha-version ska enligt id Software helst spelas med en dator utrustad med 8 gigabyte primärminne, ett grafikkort i Geforce GTX 780 eller Radeon R9 280 klass samt en Core i7-processor på 3,4 gigahertz eller AMD:s FX-8350 CPU vid 4 gigahertz. Minimumkraven är mer beskedliga men utan tvekan kommer det att krävas en ganska kraftfull maskin för att driva spelet.

Minimum specifikationer

64-bit Windows 7/Windows 8.1
Intel Core i5 @ 3.3 GHz or better / AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or better
8 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB VRAM) / AMD Radeon HD 7870 (2GB VRAM)
6GB HDD space
Steam account
High speed internet connection

Rekommenderade specifikationer

64-bit Windows 7/Windows 8.1
Intel Core i7 @ 3.4GHz or better / AMD FX-8350 @ 4.0GHz or better
8GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 780 (3GB or more VRAM) / AMD Radeon R9 280 (3GB or more VRAM)
6GB HDD space
Steam account
High speed internet connection

 

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
S0urcerr0Rpa1983MASSSWEDEMonkeN Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Patrik Emanuelsson
Medlem
Patrik Emanuelsson

Vad definieras som ”high speed internet connection”?

mattias nyholm
Medlem
mattias nyholm

skulle tro att ”high speed internet connection”? definerar 512k-2mbit.

Magnus
Medlem
Magnus

Pratar vi lite Amerika standard så är det åtminstonne alltid för kallats high speed internet och då är det T1 som motsvarar 1.544Mbps.

Anekdot:
Sverige skulle ju först ”äkta” bredband vara 10Mbit, när sedan telia skulle lansera ADSL på bred front i hela riket, sänkte de standard för bredband till 2Mbit eller högre. Sedan backade telia och berättade att vi har för dåliga telestationen och för långa avstånd i svedala så det fick bli 512kbps istället. Så då bestämmdes det i Sverige att äkta bredband var 512k eller snabbare 🙂

pa1983
Medlem
pa1983

Såg ut som Q3 typ. Doom ska vara SP eller Co-Op på SP banor. Doom som MP spel är inte kul. Kommer väl inget linux stöd heller. id har värkligen blivit en skugga av sitt forna jag.

Medlem
Marviken

Lol vad är det för idioter som sätter rekommenderade specifikationer?
Så ett fx 8350 är både MIN och rekommenderat, kan ju knappast vara båda.
Ett 280 är inte i närheten av ett 780, gissar att det ska vara ett 290.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Eftersom en diskussion uppstod kring bredbandsbredd så kan vi även vända oss till bredbandsbolagets svar från år 2000. Frågan lyder: Hur brett är ett bredband?
http://www.miomi.se/s/fun/bredband.htm 🙂