När Doom 3 lanserades var det enormt mycket diskussioner kring de krav det ställdes på hårdvaran för att utnyttja spelets avancerade grafikmotor på bästa sätt.
Man talade om att Doom 3 skulle driva upp försäljningen av högpresterande hårdvara och då speciellt grafikkort. Tro det eller ej men så blev också fallet.


DigiTimes kan nu rapportera att både ATI och NVIDIA fått öka på tillverkningen av AGP8X grafikkort för att möta tillfrågan från prestandahungrande Doom 3 spelare.


Även ATI som alltså inte är en direkt partner med ID Software, något NVIDIA är, har märkt en markant efterfrågan och man har förberett sig på att leverera upp till 70 000 Radeon 9800 chip under november månad.


NVIDIA i sin tur passar på att lansera en budgetmodell av deras GeForce FX5900-krets med AGP8X-stöd under fjärde kvartalet.


Det är alltså inte de riktiga high-end-korten som efterfrågan gäller men vi förmodar att flera low-end konsumenter känt sig manade att åtminstone ta ett eller två steg upp på grafikkortsmarknaden efter lanseringen av Doom 3.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid