Det verkar som att några av utvecklarna som skapat spelet Metal Gear Survive har gömt ett meddelande till Hideo Kojima, Metal Gears skapare inuti spelet.

Metal Gear Survive är ett spel som fått motta sin beskärda del kritik. Spelet avviker från den stil och det tema som satts av tidigare spel i Metal Gear-serien som varit aktiv sedan 1987. Det senaste spelet har även mottagit stark kritik på grund av de mikrotransaktioner som implementerats.

Under 2015 så framgick det att publicisten Konami och Metal Gears skapare Hideo Kojima gått skilda vägar efter en dispyt, och det troddes vara slutet på Metal Gear-sagan.

Dock har nu det senaste spelet ”Metal Gear Survive” lanserats och det verkar som att skaparna av spelet har dolt ett meddelande till Kojima i början av spelet. Efter att spelare valt namnet på sin karaktär så läggs namnet till i en lista över andra kodnamn på fiktiva karaktärer i spelet.

Tar man den första bokstaven från varje efternamn i listan så stavar dessa ut ”KJP Forever”, KJP kan ses som en förkortning av Kojima Productions, den spelstudio som Hideo Kojima grundade och som sedan stod för utvecklingen av Metal Gear-serien fram till 2015.

Hideo Kojima Metal Gear Survive

De två nedersta namnen ”Bastard Yota” samt ”Cunning Yuji” kan vara en känga till Yota Tsutsumizaki och Yuji Korekado som båda hade ledande roller i utvecklingen av Metal Gear Survive. Dessa två fiktiva karaktärer listas som ”AWOL” – frånvarande utan giltig orsak, något som inte är direkt prestigefullt inom det militära.

Något som kan ses om lite långsökt är att om man tar namnen ”Iron Marlin” och ”Dire Gibbon” och lägger ihop de första bokstäverna i efternamnen så får man ”MG”, en vanlig förkortning av Metal Gear. Dessa två karaktärer listas dock som att ha dött i strid.

Det hela kan ses som långsökt och kan vara en slump, men det är en väldigt imponerande slump om det visar sig att utvecklarna inte var medvetna om detta ”gömda meddelande”.

För att få flera sparfiler i Metal Gear Survive måste spelare betala extra

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid