Nvidia har gjort sin teknik DLSS tillgänglig via Unreal Engines marknadsplats, Huawei ryktas arbeta på en egen spelkonsol och Core i9-11900K ger inte sina konkurrenter någon större utmaning i spelprestanda.

Huawei har mött en del motgångar under de senaste åren. Företaget är dock fortsatt stark i Kina och rapporteras nu ha en egen spelkonsol på väg. I samma veva har Nvidia släppt taget om DLSS litegrann och gjort tekniken tillgänglig som en plugin via Unreal Engines marknadsplats.

 

DLSS sprider sig

Nvidia introducerade DLSS för första gången år 2018 och sedan dess har tekniken uppdaterats och lanserats i version 2.0-utförande. Tidigare har utvecklare behövt få godkännande från Nvidia för att delta i programmet men nu har tekniken blivit tillgänglig som plugin för utvecklare via Unreal Engines marknadsplats.

Läs mer hos Wccftech.

 

Alder Lake-P Rocket Lake-S Core i5-11400 Rocket Lakes

Core i9-11900K hamnar bakom åttakärniga konkurrenter

Intels elfte generations Core-flaggskepp i9-11900K har testats av kinesisk teknikmedia. I syntetiska testsviter som CPU-Z och Cinebench lägger sig processorn framför AMD:s Ryzen 7 5800X och 5700G. När det kommer till spelprestanda ska Intels nya processor dock hamna en liten bit bakom sina åttakärniga motståndare.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Huawei hävdas utveckla egen spelkonsol

En ny rapport hävdar att Huawei förbereder en redig satsning på gaming. Detta i form av en spelfokuserad bärbar dator och även en dedikerad spelkonsol. Konsolen sägs bära namnet Huawei MateStation och rapporten hävdar att den förmodligen kommer att lanseras under årets andra kvartal. Dock lär den blir Kina-exklusiv.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Chilimobil pressar med billigt 100 GB-abonnemang

Konkurrensen på telebranschen fick lite ny energi under veckan när den lilla budgetoperatören Chilimobil introducerade ett nytt mobilabonnemang. Det inkluderar 100 GB surf men kostar mindre än abonnemang med 30 och 40 GB surf. Vår systersajt Surfa.se har utvärderat alla svenska abonnemang och gett utmärkelser till de absolut bästa i Abonnemangsguiden.

Läs artikeln på Surfa.se.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments