Det har länge varit prat om Samsungs böjbara skärmar som enligt utsago från företaget ska vara så gott som oförstörbara. Nu ska Samsung Display visa upp två nya flexibla skärmar på CES (Consumer Electronics Show) i början på nästa år.

De flexibla AMOLED-skärmarna (Active-matrix organic light-emitting diode) är en teknik som varit i antågande i åratal. De nya skärmarna är inte bara böjbara och mycket tunnare än dagens skärmar, de ska dessutom vara så gott som oförstörbara. Samsung har exempelvis demonstrerat slag med hammare och på mässgolvet en maskin som släppt metallkulor på en sådan skärm under en hel dag utan att den gått sönder.

Det är högst sannolikt att skärmtekniken, dubbad till Youm, når ut i färdiga produkter och på konsumentmarknaden nästa år. Samsung har nu två nya skärmar baserad på tekniken redo för uppvisning på CES. Den första är en 5,5-tumsskärm med upplösningen 720 x 1 280, vilket ger skärmen en pixeldensitet på 267 per tum. Värt att påpeka är det här exakt samma siffror vi återfinner i skärmen till Samsung Galaxy Note II.

Samsung ska även visa upp en skärm anpassad för TV-apparater med ett mått på 55-tum. Medan Youm-skärmarna är böjbara och bokstavligt talat kommer kunna möjliggöra nya former på våra konsumentprodukter, så är tekniken inte tillräckligt mogen för att det ska gå att rulla ihop skärmarna utan att de går sönder. Som sagt är det officiella demonstrationer på CES som gäller och då bör vi få se vad Samsungs nya teknik verkligen går för.

Källa: CNET


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
Tempel
11 Årtal sedan

Innebär ju att vi kan få se bananformade mobiler som är lite mer anpassade för en bakficka.