Vi får se allt fler böjda skärmar på PC-marknaden, samtidigt som modellerna faller i pris och marknadsförs mot en bredare kundbas. Samsungs nya böjda skrivbordsskärm heter SD290C och ska enligt tillverkaren vara optimal för en mer omslutande upplevelse i datorspel.

Under årets IFA-mässa passade vi på att uttrycka våra lovord när det kommer till böjda datorskärmar i 21:9-format, men även det traditionella 16:9-formatet dyker nu upp i böjd formfaktor. Samsung förhandsvisade böjda skrivbordsskärmar under CES i början av året, och nu är faktiska modeller på väg ut på marknaden.

samsung-curved-monitor-order

Nästa vecka kommer Samsung lansera SD590C, en 27-tumsskärm med LED-belyst VA-panel. VA är en något billigare paneltyp än IPS, men ska samtidigt ge en bild som är överlägsen TN-paneler i både betraktningsvinkel och kontrast. Upplösningen är 1 920 x 1 080, vilket förvisso känns lite lågt för en 27-tumsskärm idag, men ska samtidigt hjälpa till att hålla nere prislappen. Enligt Samsung är det datorspelare som är den främsta målgruppen.

Skärmen har en responstid på 4 millisekunder och en uppdateringsfrekvens på 60 hertz. Anslutning sker via VGA, HDMI eller Displayport, och inbyggt finns även ett par 5-watts stereohögtalare.

Skärmen lanseras inledelsevis i USA, då med en prislapp på 429,99 dollar, motsvarande omkring 4 000-kronorsstrecket inklusive moms. Det vore rimligt att anta att skärmen även kommer släppas i Europa, men vi har ännu inget officiellt lanseringsdatum eller riktpris.


Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MASSSWEDEMezzlockMattias Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mattias Jonsson
Gäst
Mattias Jonsson

4000kr är alldeles för dyrt för en 1080p skärm idag, oavsett vilken form den har :sigh:

Mezzlock
Medlem
Mezzlock

144hz och gsync/freesync så kanske den prislappen är ok.. 4k är knappast prispressat för en skärm där den enda specifikation som sticker ut är att den är böjd..

Magnus
Medlem
Magnus

Håller fullständigt med i båda inläggen.