Två av de mest intressanta trenderna på skärm- och grafikmarknaden idag är högre upplösningar och variabel uppdateringsfrekvens, och nu vill Acer kombinera de båda i en ny entusiastskärm. XB820HK blir en 4K-panel med stöd för Nvidia G-sync, men det är oklart när vi får se den i Europa.

I ett pressmeddelande tillkännager Acer sin nya XB280HK, vilket sägs vara en Ultra HD-bestyckad och Nvidia G-Sync-utrustad gaming-skärm speciellt framtagen för att erbjuda hög detaljrikedom, rik färgåtergivning och en ultrajämn, flimmerfri upplevelse till den seriösa spelaren och arbetaren – åtminstone om man får tro företaget själv.

G-Sync extra aktuellt

Att skärmen innehar G-Sync bör göra modellen högaktuell för konsumenter som redan äger moderna varianter av Nvidias grafikkort samtidigt som det sannolikt drar upp priset på modellen en hel del men inga officiella uppgifter har angetts vid denna tidpunkt. Förhoppningsvis kommer mer information att komma fram då kombinationen G-Sync tillsammans med Ultra HD-upplösning får sägas vara högintressant för många – speciellt med tanke på de höga krav som ställs på hårdvaran vid dessa extrema upplösningar. G-Sync kan i dessa lägen ev. vara en starkt bidragande faktor till en bra upplevelse i och med teknikens fördelar vid låga och väldigt varierande FPS-värden.

28-tums LED med propertiära tekniker

Den 28 tum stora monitorn är LED-belyst men då produktbilder saknas går väldigt lite att säga om designen förutom att den skall vara gaminginspirerad samtidigt som information om bland annat paneltyp inte heller specificeras. Betrakningsvinklarna anges emellertid till 170/170 grader och skärmen sägs komma med DisplayPort v1.2-utgång, fyra USB 3-portar och ergonomiska funktioner såsom vridbar fot.

Företaget trycker även på tre propritära tekniker som skall underlätta användning i långa perioder:

  • Flicker-less – modifikationer på hantering av strömmatning av PSU leder enligt Acer till minskat eller helt borttaget flimmer.
  • low-dimming – Företaget menar att skärmen kan sänka ljusnivån till 15 procent minimum vilket påstås vara lägre än standard som anges till 30 procent.
  • ComfyView – panelen är behandlad för att minska reflektioner från omkringliggande ljuskällor.

Vidare sägs monitorns plastdetaljer vara av återvunnen plast och panelen ska vara fri från kvicksilver och arsenik varför produkten marknadsförs som speciellt miljövänlig.

Lansering till Europa ser ut att dröja

Acer tänker släppa XB280HK någon gång under årets andra kvartal, men den information som finns just nu tyder på ett begränsat släpp i Japan, Taiwan och Amerika där inget nämns om en eventuell lansering i Europa och norden.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid