OLED-tekniken har verkligen börjat utmana LCD-tekniken på TV-marknaden det senaste året. Nu introducerar LG ett nytt flaggskepp som visar att tekniken kan vara bättre än LCD på många sätt. Med fokus på färg och bättre inbyggt ljud introduceras LG G6 som kan visa biografers rika färger och har en inbyggd soundbar.

Utvecklingen av OLED-teknik för TV-apparater går fram med en imponerande fart. LG som är ensamma på marknaden fortsätter nu att visa att tekniken utvecklas och att det finns gott om utrymme för att växa. På CES-mässan i Las Vegas introducerar företaget två nya serier av OLED-skärmar som riktas till krävande konsumenter.

Fler färger

LG G6 är LG:s nya flaggskeppsserie som introducerar en ny design, nya funktioner och en ny bildpanel. Den nya serien består av en 65 tum och en 77 tum-modell som tillsammans levererar den bästa bild som någon OLED-TV någonsin gjort. Detta kan främst motiveras av faktumet att den nya serien har möjlighet att nå upp till 99 procent av DCI P3-standarden. Detta betyder att skärmen nästan kan visa alla färger som krävs av det stora DCI P3-spektrat som används av digitala biografer. Detta betyder att konsumenter har möjlighet att se videomaterial som kan visa 30 procent fler färger än tidigare Rec.709-standarden kunde. Med denna utökade färg och seriens HDR-stöd har nu LG:s TV-apparater officiellt stöd för HDR10, Dolby Vision, BT.2020 men även Ultra HD Premium.

Utöver en ny panel har LG jobbat med Harman Kardon för att skapa en inbyggd soundbar som ska ge användare en betydligt bättre ljudupplevelse än tidigare. LG marknadsför högtalaren som en 60 watts-högtalare och kallar den för ett 4.2-system.

Mindre syskon

LG E6 är ett lite billigare syskon till G6 som skiljer sig från den dyrare serien på ett flertal mindre sätt. Den största skillnaden är att E6-serien kommer att säljas i 65 och 55 tum, utöver det erbjuder serien många av G6-seriens funktioner. Detta betyder att även E6 nästan når DCI P3 och att den också har en inbyggd Harman Kardon-högtalare.

LG:s nya OLED-serier lär kort sagt bli en av TV-marknadens bästa produkter år 2016. Med det sagt kommer de med all säkerhet inte bli billiga. LG påstår exempelvis att nya LG G6-serie troligen kommer att vara dyrare än förra årets flaggskepp, vilket bör ge oss ett svenskt pris över 70 000 kronor. Lansering väntas ske senare under våren men inget exakt lanseringsdatum eller pris har presenterats ännu.

Se fler klipp från CES 2016:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Hybriz
8 Årtal sedan

Några tips:
Säg gärna O-LED. O.. L.. E.. D.. är sjukt jobbigt att lyssna på när det repeteras snabbt och ofta.
Tala gärna lite långsammare och försök ha ett lägre tonläge, förstår att det kan vara nervöst.
2:a hälften av videon var klart bättre rent röstlägesmässigt.

Keep up the good work!

Bullenz
Bullenz
8 Årtal sedan

BT.2020 ger en ännu större färgrymd än DCI-P3, så LG når INTE upp till den med denna TV. Det gör förvisso ingen annan paneltillverkare heller, utan det ser ut att bli nästa framtida standard på x antal års sikt…