BenQ är en av de mest aktiva bildskärmstillverkarna på marknaden och nu hävdar man att man är först ut på marknaden med en skärm som kombinerar Vertical Alignment paneler med LED-bakbelysning för låg strömförbrukning och vida betraktningsvinklar.

VA-baserade LCD-paneler ger bildskärmarna effektiva betrakningsvinklar på 178º/178º och bibehåller korrekta färger och ljusstyrka bättre än vanliga TN-paneler ur vida betrakningsvinklar.

VA LED-based panels has better color reproduction, an ultra high contrast ratio, display blacks more accurately because of its capability to produce true black with zero bright dot (ZBD) and able to minimize light leakage. To display blacks more accurately means these VA LED-based panels have better contrast and detail in dark-coloured movie scenes.

BenQ börjar sin satsning på VA LED-bildskärmar med tre nya modeller i EW samt VW serierna. Två 24-tums modeller, EW2420 och VW2420(H), samt en 21,5-tums modell, VW2220(H). Bildskärmarna kommer med 8-bits paneler och utrustas med både HDMI 1.3 samt DVI ingångar för digitala bildkällor. Kontrastförhållandet är spikat till 3 000:1.

v2420_left30_pattern

EW-modellen utökar detta med en extra HDMI-ingång, 4-portars USB-hubb samt 1,5 watts stereohögtalare.

BenQ EW2420 och VW2420(H) ska göras tillgängliga i Taiwan i mitten av juli resp. augusti. BenQ VW2220(H) väntas dyka upp i november, men när bildskärmarna kommer till Sverige är oklart.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
airman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Saknas bara 120 Hz och en [b]matt [/b]skärm och skärmkant.
Själv har jag en Benq V2410 Eco (24" LED) den är matt "all the way" så är nöjd med den förutom betraktningsvinklarna, får vinkla ner den när sitter i soffan och ska kolla på film. Frågan är hur mycket 178 VS 160 grader vertikal betrakningsvinkel gör?

Medlem
WIRN

En förklaring på vad en Vertical Alignment-panel är skulle inte vara helt fel

airman
Medlem
airman

re: [quote name=”Calle2003″]Saknas bara 120 Hz och en [b]matt [/b]skärm och skärmkant.Själv har jag en Benq V2410 Eco (24" LED) den är matt "all the way" så är nöjd med den förutom betraktningsvinklarna, får vinkla ner den när sitter i soffan och ska kolla på film. Frågan är hur mycket 178 VS 160 grader vertikal betrakningsvinkel gör?[/quote] Bry dig inte så mycket om de specificerade betraktningsvinklarna. Skillnaden mellan en skärm med TN-panel och en skärm med VA (eller även IPS-panel) är enorm! VA och IPS fungerar utmärkt i väldigt stora vinklar medan TN ofta ändras i färg och ljusstyrka även… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Och du kan få den, men jag måste veta vart jag ska skicka den 😉