För den som har tröttnat på stora skärmkanter får det senaste från skärmtillverkaren AUO ses som ett positivt tillskott till marknaden. Företaget har tagit fram en 4,46-tumsskärm med 720 x 1 280-pixel upplösning, inbyggd pekpanel och skärmkant på endast en millimeter.

Att minimera kanterna ligger inte enbart på telefontillverkarnas bord utan det krävs prestation från de som faktiskt trycker ut skärmpanelerna också. AUO som är ett dotterbolag till Acer har börjat fokusera mer på mindre skärmar för tillväxtmarknader så som smartphones och surfplattor. Med dagens tillkännagivande ser det ut att kunna bli en aktör att räkna med.

AUO_1mmDen nya skärmen ligger på 4,46-tum och ha upplösningen 720 x 1 280 som är mer eller mindre standard på marknaden. Men det som är imponerande är att skärmkanten ligger på endast en millimeter – till skillnad från andra skärmar på marknaden där kanten ska ligga på tre millimeter menar företaget. Den trimmade skärmkanten inkluderar även en pekskärmspanel, vilket är ännu mer imponerande. Det framgår dock inte vilken paneltyp skärmen baseras på.

I relaterade nyheter arbetar AUO på att vidareutveckla teknikerna AMOLED, IGZO och deras egna AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) för användning i framtida skärmar på mellan 3- och 15,6-tum. Men företaget ska redan ha en skärm som massproduceras med AHVA-tekniken med en 4,97-tumsskärm och en upplösning på 1 080 x 1 920, med en pixeltäthet på hela 443 dpi.

Det är ännu oklart när någon av dessa skärmar kommer implementeras i färdiga produkter, men massproduktion har i alla fall inletts så det är bara en fråga om tid.


Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
shaglordAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Äntligen!
De får gärna köra med pentile eller vilken teknik som helst. Bara jag slipper kanterna som gör telefonerna så mycket större en de hade behövt vara.

Andreas G
Medlem

Jobbigt mycket mjukvaruoptimeringar som kommer krävas för att få bort alla oavsiktliga tryckt vid kanterna, men om de får det att fungera så inte mig emot!

Medlem

[quote name=”Andreas G”]Jobbigt mycket mjukvaruoptimeringar som kommer krävas för att få bort alla oavsiktliga tryckt vid kanterna, men om de får det att fungera så inte mig emot![/quote]

3mm borde väl vara tillräckligt? Sitter och kollar med min razr i handen. Känns inte som man borde komma åt skärmen? Möjligt i landskapsläge, fast då är ju högtalare och mic i vägen för att kunna komma ner till 3mm där med.

Medlem
Wargreymon

Fast på en telefon tycker jag att det inte borde vara lika lätt att komma åt på kanten jämfört med en platta eftersom du lätt håller den i en hand. Nu har ju jag bara en liten 3.5″ och kommer inte ihåg hur det var att hålla i en HOX

Micke
Medlem
Micke

Fan vad kul! Två skärmar som båda kommer bli populära. Hoppas bara smartphonetillverkarna inte bygger på så mycket upp- och nedtill på lurarna. Denna bilden är ju ett fint exempel på en mera nerbantad lösning som inte tar mycket onödig plats, även fast det borde gå att förbättra. Trevlig utveckling i vilket fall som. Tusen tack för artikeln. /s