Koreanska LG vill inte vara sämre än sin största konkurrent, och har nu officiellt utannonserat sin första smartphone med en böjd OLED-panel. LG G Flex blir en sex tum stor telefon, böjd från topp till tå, med Snapdragon 800 från Qualcomm under huven och vad LG kallar en självläkande baksida.

För inte allt för länge sedan utannonserade Samsung sin första telefon med en böjd OLED-panel i hemlandet Sydkorea, Galaxy Round, och blickarna har vänts mot konkurrenten LG i väntan på deras egen böjda variant. Vi har sedan ett par veckor tillbaka fått se läckta ritningar på telefonen, men en officiell utannonsering från LG har saknats.

angles

Nu lyfter LG på skynket för LG G Flex, som till skillnad från konkurrentens böjda telefon är böjd uppifrån och ner snarare än horisontellt. Den böjda skärmen är sex tum stor med 1 280 x 720 pixlar, alltså lägre än både flaggskeppet LG G2 och konkurrentens Galaxy Round. Skärmen drivs i sin tur av en Snapdragon 800 från Qualcomm med fyra Krait 400-kärnor tillsammans med 2 gigabyte internminne.

back

Kameran på telefonens baksida har 13 megapixlar, och sagda baksida ska vara behandlad med ett självläkande material som LG hävdar kan reparera sina egna repor inom ett par minuter. Medan sådana material faktiskt existerar återstår det att se till vilken grad LGs implementation klarar av djupare repor.

Likt konkurrentens böjda telefon är LG G Flex tänkt att introduceras i Sydkorea, och det saknas information om när eller om vi kan tänkas se den i Europa, eller till vilken prislapp.

Källa: LG


Relaterade nyheter

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Poontusreal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
real
Gäst
real

Alltid kul med banbrytande teknik men har själv svårt att se fördelen en böjd skärm medför, någon som kan upplysa mig?

Poontus
Medlem
Poontus

[quote name=”real”]Alltid kul med banbrytande teknik men har själv svårt att se fördelen en böjd skärm medför, någon som kan upplysa mig?[/quote]
meningen är att den ska följa huvudets form, men hur mycket fördel det är jämfört med en ”rak” telefon kan man ju fråga sig, jag är skeptisk till denna form, jag har min telefon i byxfickan, och mina ben har inte den formen som denna telefon har, så troligtis så kan jag inte ha den på ett bra sätt i fickan