Small preview image

DisplayPort är ett kontaktgränssnitt som ses som en trolig efterträdare till VGA och DVI formaten som används i dagsläget. DisplayPort skulle bli något av en konkurrent till HDMI-gränssnittet som även letat sig in på datormarknaden den senaste tiden. Nu har DisplayPort tagit ett stort kliv mot en konkurrenskraftig lösning genom att skicka in en specifikationsuppdatering för sitt gränssnitt. DisplayPort 1.1 skall bland annat stödja HDCP för överföring av kopieringsskyddade digitala ljud och videosignaler. Skulle VESA godkänna den nya speciifkationen skulle DisplayPort stödja HDCP 1.3 och därmed kunna användas på PCI Express-grafikkort i datorer.



According to VESA, the DisplayPort 1.1 proposal has the backing of AMD/ATI, Dell, HP, Intel, Lenovo, Nvidia, Samsung and others. The 1.1 spec is a stepping stone to DisplayPort 2.0, which is due to be defined next year.


Som vi tidigare rapporterat hoppas man få ut de första komponenterna på datormarknaden med DisplayPort-gränssnittet i början på nästa år, något som vi förmodar förutsätter ett godkännande av 1.1-specifikationen i arbetet på den slutgiltiga 2.0-specifikationen.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid