Nästan två år har gått sedan specifikationerna DisplayPort 2.0 stod färdiga. Det verkar dock som att det kommer dröja ännu längre innan vi ser den nya standarden nå marknaden tack vare den rådande pandemin.

Specifikationerna för DisplayPort 2.0 stod klara redan under mitten av 2019. Hittills har vi dock inte sett den nya standarden implementeras i några nya produkter som grafikkort eller bildskärmar. Nu rapporterar VESA att det kommer att dröja ännu längre innan produkter med nästa generations DisplayPort kommer att dyka upp.

Anledningen till denna försening är den rådande pandemin. VESA höll inga så kallade Plugtest-evenemang, sammankomster där utvecklare och ingenjörer träffas för att testa nya standarder innan de är klara att nå marknaden. Detta innebär att DisplayPort 2.0 inte har testats tillräckligt för att börja skickas ut till tillverkare som kan implementera standarden i grafikkort eller bildskärmar.

En talesperson från VESA nämner till The Verge att nästa Plugtest är planerat att hållas under våren. Ett enda event är dock inte tillräckligt och fler sådana sammankomster kommer att hållas innan allt är redo för konsumenter. Nästa generations DisplayPort förväntas inte nå tillverkare som kan implementera standarden i produkter förrän senare i år. Enheter utrustade med DisplayPort 2.0 förväntas således inte nå konsumenter förrän tidigt nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid