Dishonored 2 släpptes nyligen och har mötts av hård kritik för dess PC-version. Spelet lider av undermålig optimering som får de flesta datorer att gråta.

Dishonored 2 är ett av de mest efterlängtade spelen år 2016. Den 11:e november var det dags för lansering. Om man inte hade förbokat och då kunde spela redan den 10:e.
Det tog inte lång tid för användarrecensioner att dyka upp på till exempel Steam, och dessa var inte alla fyllda med lovord precis.

Dishonored 2 lider utav extrem ojämn optimering över det massiva spektrumet av datorhårdvara som finns. Vissa spelare som har datorer som kan klassas som mellan- eller budgetsegment säger att dem inte upplever några problem. Medans spelare med en Core i7-6700K och ett GTX 1080 säger att spelet är nästintill ospelbart, även i 1080p.

dishonored2abilities

Bethesda svarar på klagomålen kring Dishonored 2 – Och ger ytterst lite hjälp

Bethesda, utgivarna av Dishonored 2 (Som är utvecklat av Arkane Studios) har svarat på kundernas klagomål. Dock säger Bethesda i princip bara att om spelarnas datorer inte klarar av spelet så är det lägre grafikinställningar som gäller.

Produktsidan för Dishonored 2 blev även uppdaterad efter dessa klagomål med en FAQ som säger precis samma sak.

Detta är dock ett väldigt nonchalant svar då prestandan är så oförutsägbar för varje individuell dator. Det verkar som att Bethesda och Arkane Studios inte la tillräckligt mycket tid på att se till att deras spel funkar som det ska på så många olika grafikkort och processorer som möjligt. Ett klassisk konsolport-snedsteg helt enkelt.

Spelutvecklarna rekommenderar nu att man använder sig utav ett GTX 1070 eller GTX 1080 om man vill spela i 1440p. Något som inte riktigt går i linje med spelets officiella systemkrav.

Arkane Studios har sagt att en uppdatering för att förbättra spelets prestanda är att förvänta inom de kommande dagarna. Men om studion lyckas få Dishonored 2 att fungera som lovat återstår att se. Förhoppningsvis så lyckas Arkane kringgå att spelet blir som Mafia 3, ett annat nyligen lanserat, högt efterlängtat spel som även det lider av svåra problem.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mikael SchwartzDanielJimmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jimmy
Gäst
Jimmy

Detta visar ju ännu mer hur idiotiskt det är att förboka spel, vänta på release, ta reda på hur spelet funkar. Funkar bra = köp. Funkar dåligt = köp på rea när spelet är billigt och förhoppningsvis fixat.

Jimmy
Gäst
Jimmy

Dock, vet jag hur svårt det är att motstå det nyaste häftigaste spelet som ser super coolt ut, och all förboknings skräp de lockar med.

Medlem
Arne Berg

Det vore trevligt om det bara var ett tungdrivet spel ,som utnyttjar ny teknik & klämmer ut det mesta från modern hårdvara (som det var förr) istället för att anpassas till konsoller och sen portas till pc som ie kan så mycket mer.

Daniel
Gäst
Daniel

Verkar verkligen vara ojämnt. Kör med ett 1060 6GB och en 3770 och det går aldrig under 40 fps på näst högsta läget. Oftast ligger det 55-60 med någon kortare dipp ner till 40 några sekunder när man kommer in på ett stort område första gången.