Directx 12 är inte bara en mycket trevlig nyhet och ett stort framsteg för PC-spelsutvecklare utan har även andra intressanta användningsområden. Nu visas det upp hur grafikbiblioteket används för att simulera Playstation 3 spel på PC, en uppgift som tidigare visat sig förtvivlat svår på grund av Cell-processorns avancerade CPU-design.

En av de absolut största fördelarna med Directx 12 är att det låter spelutvecklare och programmerare att komma närmare inpå kislet i en dator. Man kan skräddarsy kod och spelmotorer för att maximalt utnyttja de kretsar som sitter i datorn och på så sätt öka effektiviteten samt prestandan.

Playstation 3-emulatorn RPCS3 är en av de mjukvarutitlar som dragit stor nytta av detta och efter att emulatorn fått stöd för Directx 12 har flera användare gjort stora framsteg i jakten på att emulera PS3-titlar på PC. En av de mest framgångsrika är Youtube-användaren John GodGames som nu visar upp flera nya demonstrationer där erkänt krävande PS3-titlar drivs med förhållandevis god prestanda på en traditionellt PC.

Läs även:Star Wars Battlefront i 4K 60 fps ”Real Life Mod” levererar mäktig grafikupplevelse

Emulerar PS3 vid 1080p-upplösning

Emuleringen av PS3-spel anses extra knepig på grund av Sonys Cell-processor som markant skiljer sig mot traditionella x86-processorer i en PC. När John Godgames visar upp en demo av Disgaea 3: Absence of Justice är det med få grafikbuggar och en bildfrekvens på mellan 25-60 bilder per sekund. Inte mycket att skryta om men tillräckligt för att ge en till synes god speluppelvelse och något som inte varit möjligt med tidigare Directx 11-versioner av emulatorn och detta vid 1080p-upplösning

Datorsystemet som används under emuleringen är också ett ganska välpresterande system med en Core i7-6700K vid 4,6 gigahertz samt ett Geforce GTX 970-grafikkort och 16 gigabyte GDDR4-minne. Samtidigt verkar framstegen med RPCS3-emulatorn gå kontinuerligt framåt och detta till synes med stor hjälp av just Directx 12 och dess effektivare användning av dagens hårdvara.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid