Intel Extreme Tuning Utility är ett verktyg för att stresstesta och analysera prestandan i din dator. Fokus ligger som väntat på processorkraft och det kan krävas gott om det. Nu har australiensiske överklockaren Dinos22 tagit en ny milstolpe genom att leverera den högsta poängen någonsin i testet med en Core i7-5960X CPU i över 6 gigahertz.

Med en klockfrekvens på nära nog exakt 6 gigahertz har Dinos22 kammat hem 3 126 marks i Intel XTU vilket är ett drygt tiotal poäng mer än det tidigare världsrekordet. Även om vi sett flera överklockare nå en bra bit över just 6 gigahertz med Intels åttakärniga Core i7-5960X CPU är det vid extremt korta sessioner och aldrig stabila nog för tunga prestandatester.

Läs även: Svenska CPU-guiden – Sveriges största test av processorer

Det är något Dinos22 lyckats bemästra under sina tester i Intel XTU där han med hjälp av flytande kväve och en minst sagt pigg Intel CPU alltså inte bara levererar den högsta poängen någonsin utan även det första resultatet med en åttakärnig CPU i över 6 gigahertz. Intels kraftfulla entusiastprocessor arbetar från fabrik i halva basfrekvensen – 3,0 gigahertz.

Resultatet registrerades under överklockningssajten Hwbots Country Cup där överklockare från hela världen tävlar mot varandra i vad som närmast kan liknas vid landslag. Förutom Intel CPU:n använde sig Dinos22 av 16 gigabyte GDDR4-minne vid 12-14-15-15 latenser i 3 006 megahertz frekvens samt ett Gigabyte Z99-SOC Champion moderkort.

Källa: Hwbot.org

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid