AMD:s senaste grafikkortslansering har sett en hel del problem när det gäller att möta efterfrågan, problemet ska enligt DigiTimes hålla i sig.

Lanseringen av AMD:s grafikkort ur RX Vega-serien har varit en har varit allt annat än smidig. AMD har haft svårt att möta efterfrågan vilket i sin tur har lett till att RX Vega 64 har sålt slut hos många av de återförsäljare som AMD lät sälja grafikkorten vid lansering.

Detta problem med att möta efterfrågan ska enligt DigiTimes som säger sig ha fått informationen från källor ”Högre upp i kedjan” hålla i sig fram till oktober månad.

Några av källorna pekar ut brist på HBM2-minne som boven i dramat, andra källor ska skylla på problem med att få Vega GPU:n och HBM2-minnet att leka snällt med varandra på det sätt som de är integrerade på kretskortet.

Denna Vega-brist kan även komma att sätta käppar i hjulen för de partnertillverkare som planerar att lanser RX Vega 64 och RX Vega 56 med egendesignade kretskort och kylarlösningar.

Asus ROG Strix RX Vega 64 testad – Presterar bättre än referens trots samma klocks

Det sägs även att efter lanseringen av RX Vega så har Nvidia nu valt att inte lansera sin nya grafikkortsarkitektur fören under det första kvartalet av 2018. Anledningen sägs vara att Nvidia inte känner sig hotade med prestandan som Vega erbjuder jämfört med Nvidias grafikarkitektur Pascal.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid