För första gången någonsin finns nu Blizzards klassiska actionrollspel Diablo tillgängligt att köpas via en digital spelbutik. GOG som huserar titeln kommer även att introducera ytterligare klassiska Blizzard-spel i framtiden.

Första installation i Blizzards välrenommerade spelserie Diablo finns nu att införskaffa digital för första gången någonsin. Trots att spelet lanserades till PC den 31 december 1996 i USA och den 2 november 1997 i Europa har det inte varit möjligt att få tag på titeln digitalt. Det har varit till att gräva upp sin gamla fysiska kopia om man har velat avnjuta den klassiska speltiteln på lagligt vis fram till nu.

Blizzard har nu bekräftat att spelet nu har lanserats digital via plattformen GOG. Detta innebär att det, likt alla andra spel på GOG, kommer utan något kopieringsskydd och har piffats till för att fungera med Windows 10. Spelet lanseras i två olika upplagor, ena med orörd grafik och möjlighet att spela med andra spelare via Blizzards plattform Battle.net.

Den andra versionen kommer med uppskalade texturer med möjlighet för 8K-upplösning samt kompatibilitet för moderna bildförhållanden och vertikal synkronisering. Dessa funktioner får även sällskap av en rad buggfixar för speltiteln. Denna version kommer däremot inte att kunna dra nytta av Battle.net och den som vill spela med en kompis får använda sig av P2P eller LAN.

Det återstår att se om någon av dessa versioner lanseras med stöd för moddar. Vem skulle till exempel tacka nej till det ”ypperliga” svenska röstskådespeleriet som fanns tillgängligt på Playstation 1-versionen av Diablo?

Inte bara Diablo

Det är inte bara Diablo från Blizzards klassiska spelbibliotek som kommer att hitta sin väg till GOG. Speltitlarna Warcraft: Orcs and Humans samt Warcraft 2 kommer också att dyka upp i den virtuella spelbutiken i framtiden.

Tidigare har Blizzard moderniserat Warcraft 3 och StarCraft som båda har fått uppdaterade nyversioner med HD-grafik. Det verkar dock som att de ännu äldre spelen får nöja sig med kompatibilitet för moderna operativsystem och möjligtvis en uppsättning buggfixar.

Diablo finns nu tillgängligt via GOG med en prislapp på 90 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid