Small preview image

De flesta av våra läsare har mer än en dator i sitt hem och inte sällan kompletterar man sin vanliga dator med en extern NAS-lagringsenhet eller en testserver för andra applikationer. Men att husera flera datorer runt om i huset är inte alltid det mest optimala och det har DFI tagit fasta på när man utvecklat sitt Hybrid P45-ION-T2A2 moderkort. DFI har helt enkelt tagit två separata styrkretsar, Intel P45 och NVIDIA Ion, slängt in dessa på samma moderkort och skapat två PC-system på ett och samma moderkort, genom en integrerad Atom-processor och Intels LGA775 sockel.



DFI har mer eller mindre delat upp moderkortet i två fält, det vänstra är en Atom-baserad PC som kan användas för enklare uppgifter som filserver, eller liknande med en strömförbrukning på endast 30-40W. Moderkortets högra fält är en kraftfullare PC med Intels P45 styrkrets och Core 2-processorer som kan användas för mer krävande användning som spel eller tyngre applikationer.



Det fina är att DFI integrerat en KVM-switch på moderkortet så man kan styra båda systemen med en mus och ett tangentbord, samtidigt som man enkelt kan växla mellan vilket system som ska vara det primära, vilket bland annat ställer om ljudutgångarna.


Moderkortet har en integrerad nätverkskoppling mellan de två systemen och ger ganska häftiga möjligheter som ryms i ett enkelt ATX-chassi. Priset väntas ligga på runt 4000 kronor men då får man två moderkort och en Atom-processor i ett paket.





Källa: TweakTown

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments