Small preview image

DFI verkar inte vara särskilt rädda för att konkurrenterna ska norpa ideér från tillverkarens kommande produkter. Vi har sedan tidigare publicerat information och bilder på två av DFIs Intel P55 baserade moderkort, DFI LANParty UT P55 samt DFI LANParty DK P55 T3eH6. När nu Computex med rask takt börjar närma sig har man släppt ytterligare på rökridåerna och släppt in TweakTown i tillverkarens högkvarter där man fått kika närmare på tidigare nämnda moderkort.



Moderkorten som både använder sig av en enkelchips lösningar med Intel P55 Express (Ibex Peak) och stödjer Intels kommande LGA1156 processorer. Den nya Core i5 familjen kommer att omfatta flera modeller, däribland den fyrkärniga Lynnfield som väntas dyka upp på marknaden under slutet av tredje kvartalet.


Skillnaden mellan DFIs två P55-baserade modeller är flera. UT-modellen är värstingen i familjen med bland annat digitala PWM kretsar för strömförsörjningen. Tidigare uppgifter har även talat om en extrem styrkretskylning i form av DFIs egenutvecklade Flame Freezer kylare. Men på de prototyper TweakTown fick kika på fanns det bara en enklare kylfläns på P55-chipet.


Här är några bilder av de två korten, fler går att hitta på TweakTown.com.


DFI LANParty UT P55



 


DFI LANParty DK P55 T3eH6


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid