Small preview image

Tidigare i veckan spreds det rykten om att moderkortstillverkaren DFI planerade att dra sig ur konsumentmarknaden med sin LAN Party-serie av moderkort. Enligt uppgifterna skulle DFI officiellt lämna moderkortsmarknaden redan i januari 2010 för att istället satsa på de industriella PC-marknaden. Vi beslutade oss för att ta kontakt direkt med DFI för att få konkret information om vad som verkligen står på i dagsläget och vi kan med gott samvete avslöja att de rykten som spridits de senaste dagarna är felaktiga och DFI har avslöjat lite av sina framtidsplaner på konsumentmarknaden för nästa år.Vi fick först ett brev direkt DFIs högkvarter i Taiwan där man meddelade att man först och främst var överraskade av att höra dessa rykten, även om även DFI själva hört talas om dessa felaktiga uppgifter.I dagsläget har DFI inga planer på att stänga ner sin moderkortsverksamhet för konsumentmarknaden och vi fick en konkret lista över tillverkarens närmaste planer för deras produktportfölj;
  1. Releasing BIOS for X58 to support Intel 6-core 32 nm processor, code-named Gulftown.
  2. Promoting and developing Hybrid system and technology.
  3. After launching MI P55-T36, we are planning and developing more MI products.
  4. For high end market, our product design of AMD 890 was just rendered to AMD for review.

DFI har alltså flera produkter på gång som man kommer att fortsätta arbeta med under nästa år och man säger att deras LAN Party-program fortfarande utvecklas och att man jobbar på nya innovativa produkter. Samtidigt som man avslutar med att blankt förneka uppgifterna om en nerläggning;Such rumors should be just ignored.


Även om vi är glada att DFI i högsta grad fortfarande är med på marknaden är det inte idel goda nyheter. I mer personliga samtal med ansvariga på företaget avslöjades det att marknaden är oerhört tuff i dagsläget. 


Det är inte svårt att se vilka problem mindre tillverkare får när de stora drakarna fullkomligen pumpar ut moderkort i olika format och prisklasser.


Vi har fått reda på att DFI kommer att se över sin inriktning och att man kan vara på väg att fokusera på mer nischade produkter där konkurrensen inte är lika intensiv. Men man lovar att det fortfarande handlar om konsumentinriktade lösningar. Vi hoppas givetvis på fler satsningar likt tillverkarens Hybrid-moderkort men detta är något framtiden får utvisa.Dubbla plattformar på ett och samma moderkort (Atom + P45)


Men än så länge ska vi alltså inte räkna ut DFI som är en av de tillverkare som tagit över fanan från abit som stupade i kampen för oss entusiaster.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid