Small preview image

DFI har tillkännagivigt sitt senaste moderkort, LANParty LT X48-T3R. För en gångs skull är faktiskt DFI redo att lansera ett moderkort före styrkretstillverkaren faktiskt lanserat sin nya krets. Om detta beror på att DFI jobbat hårdare än tidigare eller för att Intel helt enkelt försenat lanseringen av X48 styrkretsen vid flera tillfällen låter vi vara osagt. Vad vi vet är i alal fall att DFI är redo att lansera sitt LANParty LT X48-T3R.



Moderkortet använder sig alltså av X48 styrkretsen och stödjer Intels senaste 45nm processorer och AMDs CrossFireX teknik med stöd för upp till tre grafikkort. DFI har valt att ge LANParty LT X48-T3R stöd för DDR3-1333 minne (inga spår av ett DDR2-kort ännu), men vi förmodar att kortet även stödjer Intel XMP som betyder DDR3-1600 stöd i singelkanals läge. Intel X48 stödjer också den nya 1600MHz processorbussen som introducerats i samband med Core 2 Extreme QX9770.


Kortet använder sig av en Volterra 8-vägs strömförsörjning med digitala PWMs och japanska högkvalitets kondensatorer vilket borde räcka även för de mest extrema överklockare. DFI hävdar också att LANParty LT X48-T3R har den mest omfattande BIOSen som någonsin utvecklats för ett DFI-kort. Samtidigt verkar man vänt sig till Thermaltake för att ge kortet rätt styrkrets- och mosfet-kylning.



Utöver detta bjuds man på 8 SATA-portar, RAID 0/0+1/5 dubbla GB Ethernet portar, 8-kanals HD ljud, CMOS Reloaded teknik, EZ switchar och en felsökningsLED som kan användas när systemet vägrar boota.


Moderkortet väntas dyka upp nästa månad, eller när nu Intel beslutar sig för att lansera X48 styrkretsen.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments