Lanseringen av Deus Ex: Mankind Divided närmar sig men när nu förhandsbokningar börjar tas emot för spelet får Square-enix och Eidos Montreal skarp kritik för att locka spelare till att förhandsboka spelet och till och med utlova lansering av spelet fyra dagar i förväg om tillräckligt många betalar för spelet innan det släppts.

De senaste åren har vi sett många exempel på PC-spel som lanserats för tidigt och som därför varit buggiga eller helt enkelt inte färdigställda. Av den anledningen har många spelares inställning till att köpa spel på dess lanseringsdatum eller innan dess lansering försämrats kraftigt. Att investera flera hundra kronor i ett spel som möjligen inte ens är färdigutvecklat beskrivs som en dålig idé av många spelare nu för tiden.

Locka fler förhandsbokningar

För spelutvecklare och speldistributörer är förhandsbokningar en bra strategi, åtminstone kortsiktigt. Att få spelare att betala för ett spel redan innan spelet lanserats ger stora möjligheter för högre försäljningssiffror av spel som inte nödvändigtvis är särskilt bra. Square-enix och Eidos Montreal som ligger bakom det kommande spelet Deus Ex: Mankind Divided har nu gjort ett försök att locka fler spelare till att förhandsboka. Genom att utlova extrainnehåll eller fysiska saker så som böcker hoppas företagen kunna locka fler kunder.

Företagens strategi kallas ”Augment your preorder” och är uppdelad i fem segment. De fem segmenten uppnås när en viss mängd kunder har förhandsbokat spelet. När den högsta nivån uppnås utlovar utvecklarna en fyra dagar tidigare lansering av spelet. På lägre nivåer erbjuds fysiska och digitala böcker samt en speciell DLC.

Deus ex augment 2

Kritiserad strategi

”Augment your preorder” har fått skarp kritik från många spelare som påpekar att spelet inte verkar vara komplett för dem som inte förhandsbokar spelet – eftersom de som inte förhandsbokar inte får tillgång till den speciella DLC:n. Spelare har också kritiserat strategin eftersom den uppmanar fler spelare att förhandsboka för att spelet ska lanseras tidigare – trots att det verkar som om det egentligen skulle kunna lanseras tidigare ändå.

Förhandsbokningen har redan dragit igång och ”Augment your preorder” har snart nått sitt andra segmentet. Det är dock en bra bit kvar till lansering. I nuläget är spelets officiella lanseringsdatum den 23 februari. Det återstår att se om vissa spelare kan få tillgång till spelet i förtid eller inte.

Källa: Deus Ex, Youtube (Deus Ex), Youtube (Totalbiscuit), Youtube (Jim Sterling)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RebellionS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jag älskade Deus Ex 1. Hur dom byggde upp mystik och konspirationsteorier om myndigheter på grandiös skala. Även om jag inte tror på sådana i vanliga fall (utan isf mer på att folk som inte håller måttet ändå får topppositioner tack vare sin sociala briljans och på den vägen tjablar man till allt), så är det ändå väldigt underhållande som storykoncept.Jag har ej spelat dom andra efterföljarna eftersom kompisar sa att dom inte höll måttet. Samt att Michiel van den Bos och Alexander Brandon ej var kompositörer (och musiken i ettan var alldeles magisk tack vare just dessa två). jag… Läs hela »

Rebellion
Medlem
Rebellion

Sluta förboka spel, det framkallar bara mer ruttna försäljningsknep som det här.