Deus Ex: Mankind Divided blir en av de första speltitlarna med officiellt stöd för Directx 12. Det bekräftar nu Edios Interactive när man tillkännager det senaste tillskottet i spelserien. I samband med spelet första officiella trailer och skärmdumpar passar Edios på att tillkännage ett samarbete med AMD som ger Mankind Divided stöd för både Directx 12 samt TressFX 3.0.

Deus Ex är ett actionrollspel som gjorde premiär på PC redan år 2000 med goda vitsord från både media och spelare. Spelserien har forsatt att utvecklas och senaste installationen lanserades 2010 i form av Deus Ex: Human Revolution. I huvudrollen som styrs i förstapersonsperspektiv av spelaren har vi vant oss att se säkerhetschefen Adam Jensen, ett arv som lever vidare i Mankind Divided. Adam Jensen kommer i fjärde installationen av Deus Ex tampas mot både vanliga människor och mekaniskt augmenterade människor för att ställa världen till rätta.

Spelet bygger på Edios grafikmotor Dawn Engine och i sitt pressmeddelande avslöjar det franska spelhuset flera intressanta nyheter. Dawn Engine och Deus Ex: Mankind Divided kommer att ge stöd inte bara för Microsofts nya grafikgränssnitt Directx 12 utan även det AMD-utvecklade tillägget TressFX 3.0. AMD har ännu inte avslöjat alla detaljer kring TressFX 3.0 men företaget har vidareutvecklat animeringen av hår, päls samt skapat mer detaljerade huvudtexturer.

”Under the umbrella of the Gaming Evolved program, AMD and Eidos-Montréal have been collaborating on Deus Ex: Mankind Divided, and the game will feature Microsoft’s DirectX® 12 support as well as AMD’s TressFX™. These features will not only raise the bar in game performance but bring unrivalled visual fidelity to the Deus Ex franchise..” skriver Edios i ett pressmeddelande

Edios Interactive har ännu inte avslöjat när Deus Ex: Mankind Divided anländer på marknaden men spelets tillkännagivelsetrailer och nya skärmdumpar ger åtminstone en känsla för vad vi kommer erbjudas i form av grafiska kvalitéer.

Källa: Edios via Wccftech

Missa inte:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RRK Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RK
Gäst
RK

Kul med ett nytt Deus Ex, åtminstone om det levererar som Human Revolution gjorde. Det finns dock ett par saker i artikeln jag vänder mig mot: – Det senaste spelet i Deus Ex-serien var Deus Ex: The Fall som lanserades 2013 till iOS och under 2014 till både Android och PC. Kvaliteten på spelet kan diskuteras (åtminstone PC-versionen), men man kan inte hävda att det inte existerar.– Adam Jensen har hittills endast varit huvudperson i Deus Ex: Human Revolultion. De tre övriga spelen i serien har andra huvudpersoner, så att säga att vi ”vant oss att se […] Adam Jensen”… Läs hela »

RK
Gäst
RK

Deus Ex: Human Revolution släpptes för övrigt 2011 och inte 2010 som det står i artikeln.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jag hoppas att Michiel van den Bos och Alexander Brandon är med och gör musiken som i första Deus Ex och dom 2 första Unreal spelen.
Då blir musiken och spelatmosfären antagligen helt magisk. 🙂

Exempel från första Deus Ex, där Michiel gör dom första mystiska 22 sekunderna innan Alexander tar över och morphar låten vidare till nått mer futuristiskt:
https://www.youtube.com/watch?v=E80Ff8CTbvk