Samsungs nästa flaggskepp kan bli företagets största uppdateringen av S-serien sedan dess skapelse år 2010. Rykten pekar på att Samsungs nästa telefon byter plast mot metall, Snapdragon mot Exynos, TouchWiz mot något nytt och en skärm mot tre. Här sammanfattar vi alla rykten inför nästa månads stora presentation.

Skärm

Sedan introduktionen av Galaxy S har varje ny generation av S-serien haft större skärm än sin föregångare. Galaxy S6 kan bli seriens första undantag. Enligt rykten har Samsung planer på att behålla Galaxy S5:s 5,1 tum men öka skärmens upplösning från Full HD till WQHD (2 560 x 1 440). Skärmen sägs fortfarande använda sig av Samsungs Super AMOLED-teknik, vilket bör ger den djup svärta och klara färger.

Samsung Galaxy S6 sägs vara Samsungs första flaggskepp att lanseras tillsammans med ett dyrare syskon. Den dyarare modellen sägs marknadsföras som Galaxy S6 Edge och dra inspiration från förra årets Galaxy Note Edge (bild nedan). Galaxy S6 Edge sägs ha samma skärm som Galaxy S6 men ha ytterligare två skärmar som ligger kant i kant med den stor skärmen, längs dess långsidor. De två skärmarna sägs vara smala men rundade runt telefonens långsidor. På de speciella skärmarna sägs operativsystemet och applikationer kunna visa enkla genvägar och extra knappar. De unika skärmarna sägs vara det enda som skiljer Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge åt.

Galaxy-S6_edge

Skal

Samsung har länge kritiserats för den billiga plastkonstruktion som använts i Galaxy S-serien. Plasten har visserligen gjort Galaxy S-serien stöttålig och gett användare möjlighet att byta batteri. Med Galaxy S6 sägs dock Samsung tänka om designen av sitt flaggskepps-serie. Den nya produkten sägs ha en metallkonstruktion liknande den som används av Galaxy Alpha. Detta betyder att telefonens sidor är byggda i ett stycke metall, istället för plast. Både framsidan och baksidan sägs täckas av glas. De nya materialen sägs ha potential att göra Galaxy S6 till en välbyggd telefon som kan konkurrera med marknadens bäst byggda produkter, men gör också ett utbytbart batteri osannolikt. Som en fördel av sin nya designen sägs produktens tjocklek sjunka till sju millimeter, med undantag för kamerahuset och hemknappen som sägs sticka ut lite.

Galaxy-S6-cases_baksida

Kamera

Enligt Samsung har man arbetat hårt med att förbättra den kommande modellens kameraprestanda. Kameran sägs öka sin upplösning från Galaxy S5:s 16 megapixel till 20 megapixel i Galaxy S6. Den nya sensorn ska även utrustats med optisk bildstabilisering och vara kapabel att fånga video i UHD-upplösning. Utöver ny hårdvara sägs kamera-appen ha förbättrats markant för att göra det lättare för användare att fånga bra bilder utan manuella inställningar.

Processor, arbetsminne, lagringsutrymme och laddning

Tidiga rykten pekade länge på att Samsung skulle använda sig av Qualcomms nya Snapdragon 810-chipset för Galaxy S6. Sedan dess har allt fler källor påstått att Samsung lämnat Qualcomms nya chipset bakom sig och att det istället blir Samsungs eget Exynos 7420-chipset som får driva alla versioner av produkten. Processorn sägs vara klockad till 2,1 gigahertz och få assistans av 3 gigabyte arbetsminne. Den billigaste versionen av telefonens sägs ha 32 gigabyte lagringsutrymme.

Ett fåtal källor påstår att Galaxy S6 kommer att säljas med inbyggt stöd för trådlös laddning. Källorna har inte bekräftat vilken teknik som då skulle vara aktuell, men det är sannolikt att Qi-teknik blir flaggskeppets nyckel till trådlös laddning.

Galaxy-S6-exynos7

Mjukvara

Som alltid är det Android som gäller för Samsungs flaggskepp. Denna gång sägs det bli Android 5 Lollipop med Samsungs överliggande användargränssnitt som gäller. Flera rykten pekar på att Samsung har gjort om sitt överliggande användargränssnitt för Galaxy S6 och att det nu liknar Googles tolkning av Android, mer än TouchWiz (bild nedan). Förinstallerade applikationer sägs vara omgjorda och innehålla mer färg än förut och operativsystemets tangentbord sägs vara omgjort och nu påminna om en korsning mellan Samsungs tangentbord för surfplattor och Apples tangentbord för Ios. Applikationsskärmen sägs också vara lättare att anpassa med fler alternativ när det gäller antal applikationer per skärm.

Galaxy-S6_mjukvara

När och för vilket pris?

Samsung kommer att presentera Galaxy S6 på MWC-mässan i Barcelona den 1 mars. Inga pålitliga källor har bekräftat exakt när modellen kommer att lanseras i butik, men flera källor har påstått att en lansering är sannolik att genomföras senast vid slutet av april månad. När det gäller prissättning, är ett pris runt 7 000 kronor att vänta för 32 gigabyte-modellen av Galaxy S6. Galaxy S6 Edge sägs kosta runt 1 000 kronor mer.

Samsung har inte bekräftat de uppgifter som läckt ut om Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge. Alla rykten som nämnts ovan kommer från relativt pålitliga källor och är troligen till stor del sanna. Samsung har dock tidigare visat prov på att lura teknikpressen inför stora produktpresentationer, så alla rykten bör som brukligt tas med en nypa salt.

Källa: SamMobile, Facebook, PhoneArena, Samsung, SamMobile, MyDrivers, SlashGear, WCCFTech

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid