Detroit: Become Human är ett av tre tidigare konsolexklusiva spel som förra veckan bekräftades vara på väg till PC och nu har de officiella systemkraven spikats.

Under sin presentation i samband med Game Developers Conference (GDC) 2019 bekräftade Epic Games att tre tidigare konsolexklusiva speltitlar är på väg till PC. Mer specifikt för det sig om spelutvecklaren Quantic Dreams titlar Heavy Rain, Beyond: Two Souls och Detroit: Become Human.

Medans ingen av dessa titlar har fått något spikat lanseringsdatum ännu har de officiella systemkraven för den sistnämnda titeln nu avtäckts via dess produktsida hos Epic Game Store.

 MinimumRekommenderat
OperativsystemWindows 7 64-bitWindows 10 64-bit
ProcessorIntel Core i5-2400 eller likvärdig enhetIntel Core i7-2700K eller likvärdig enhet.
Internminne4 GB12 GB
GrafikkortNvidia Geforce GTX 660 eller likvärdig enhetNvidia Geforce GTX 1080 eller likvärdig enhet
Videominne2 GB8 GB
GrafikgränssnittVulkanVulkan

Varken Quantic Dream eller Epic Games har bekräftat vilka upplösningar och antal bildrutor per sekund (fps) dessa systemkrav gäller. Det har inte heller bekräftats vilka grafikinställningar i spelet som användare kommer att kunna experimentera med.

Klart står dock att systemkraven skiljer sig en hel del mellan minimikraven och den rekommenderade hårdvaran. Speciellt om man ser till skillnaden mellan mängden internminne (RAM) och vilket grafikkort som rekommenderas. Från att svälja fyra gigabyte RAM tillsammans med ett GTX 660 som minikrav till 12 gigabyte RAM och ett GTX 1080 som den hårdvara utvecklaren rekommenderar.

Quantic Dreams listar även att spelet nyttjar Vulkan och inte DirectX 11 eller 12. Något som kan komma att innebära ett mindre försprång i prestanda för AMD-hårdvara. Detta då AMD ofta presterar aningen bättre än Nvidia i just Vulkan. Detta är dock något som inte är garanterat och helt enkelt återstår att se.

Samma krav för Heavy Rain & Beyond: Two Souls?

Produktsidorna för PC-versionerna av Heavy Rain och Beyond: Two Souls har även uppdaterats med systemkrav. Dessa kan dock förvirra många då kraven är nästintill identiska med de systemkrav som listats för Detroit: Become Human.

Det som skiljer dessa två speltitlars listade systemkrav från Detroit: Become Human är att de listar DirectX 11 istället för Vulkan. Samt att Windows 7 64-bit listas under både minikraven och de rekommenderade kraven. Något som med tanke på att dessa två produktsidor uppdaterades senare än produktsidan för Detroit: Become Human kan tyda på att kraven helt enkelt kopierats och satts som platshållare. Något vi förhoppningsvis får ett definitivt svar på inom kort.

Systemkraven listade på produktsidorna för Heavy Rain och Beyond: Two Souls.

Exakt när dessa tre spel från Quantic Dream kommer att lanseras på PC är i skrivande stund oklart. Epic Games har dock listat samtliga titlar för lansering under 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid