Epic Games har nu bekräftat att flera konsolexklusiva speltitlar från utvecklaren Quantic Dream kommer att lanseras på PC, bland dessa finns titlar som Heavy Rain och Detroit: Become Human.

Epic Games har i samband med GDC19 gett en rad nyheter angående kommande speltitlar till företagets onlinebutik Epic Games Store.. Både spel som utvecklats från början med PC-plattformen i åtanke och spel som tidigare varit exklusiva för spelkonsoler.

Epic Games Stores kommande speltitlar

Ser vi till de speltitlar som utvecklats för flera plattformar, bland annat PC, som nu kommer att få sin distribution hanterad av Epic Games Store rör det sig om: Obsidians titel ”The Outer Worlds”, Remedys ”Control” och ”Industries of Titan” från Brace Yourself Games. De två förstnämnda titlarna är bekräftade att bli exklusiva för Epic Games Store under 12 månader från och med deras lanseringar.

Detta blir inte första gången Epic Games lyckas säkra exklusivitet för speltitlar på sin onlinebutik. Speltiteln Metro Exodus finns endast att få tag på via tidigare nämnda butik och kommer att förbli exklusivt till butiken i 12 månader efter sin lansering. Detta möttes med hård kritik från konsumenter med många som menade att PC-plattformen inte är en plats för exklusivitet på det viset.

Avslutad konsolexklusivitet

Epic Games har även bekräftat att företaget ingått samarbete med spelstudion Quantic Dream. Denna spelstudio har producerat en rad speltitlar som alla blivit heta samtalsämnen men som även varit konsolexklusiva. En konsolexklusivitet som nu lider mot sitt slut och speltitlarna kommer att lanseras till PC för första gången.

Mer specifikt rör det sig om spelen Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls och Heavy Rain. Tre speltitlar som alla fått positiv kritik både för dess grafikmässiga nivå och för hur välskrivna spelen i sig är.

Epic Games har inte angett några specifika datum då dessa speltitlar landar hos onlinebutiken. Den enda indikatorn på när spelen lanseras på PC är Epic Games GDC19-video som kan ses längre upp i artikeln och avslutas med ”Kommer snart” över de tre spelens namn.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid