Specialutgåvor av produkter är ingenting nytt, nu har dock Der8auer och CaseKing visat upp en väldigt imponerande specialversion av Core i7-8700K.

Välkända överklockaren Der8auer och den tyska återförsäljaren CaseKing.de kommer nu att börja sälja specialutgåvor av Core i7-8700K samt Core i5-8600K från Intels senaste Coffee Lake-familj.

Intel Core i7-8700K har visat sig vara årets bästa spelprocessor, men med ett större antal kärnor och möjligheten att skrämma upp frekvenserna rejält med hjälp av överklockning så skenar även värmeutvecklingen lätt iväg. Detta är något som Der8auer och CaseKing siktar på att åtgärda med deras nya specialutgåvor.

Der8auer Core i7-8700K Advanced, Pro & Ultra

Specialutgåvorna av både 8600K och topprocessorn 8700K kommer i tre olika utföranden med namnen Advanced, Pro och Ultra.

Alla tre utföranden är handplockade exemplar med frekvenserna höjda till mellan 4,8 gigahertz (GHz) till 5,1 GHz redan från butik. Dock kommer Advanced-modellerna med den kylpasta och värmespridare som Intel skickar från fabrik.

Pro-modellerna kommer med samma frekvensspann som de billigare Advanced-modellerna, dock får man med dessa med en nickelpläterad och polerad värmespridare.

Den mest iögonfallande utgåvan är den som går under namnet ”Ultra”. Dessa kommer med en frekvens på upp till 5,2 GHz och har en värmespridare som består av 99,9% rent silver. Man har även ersatt Intels egen kylpasta som sitter mellan själva processorchippet och värmespridare med Liquid Metal.

Kostar dubbelt så mycket som originalet

Även specialutgåvorna av Core i5-8600K kommer i de tre utförandena och frekvenserna som 8700K. Den ökade skrytfaktorn som kommer med dessa processorer innebär även en ökad prislapp jämfört med originalpriserna. Ultra-modellen av Core i7-8700K bär en prislapp på 870 euro, motsvarande runt 8 500 kronor inklusive moms. Mer än dubbelt så mycket som de 4 000 kronor processorn kostar i sitt originalutförande.

Der8auer nämner även i ett svar på en av de kommentarer som skrivits på Facebookinlägget där han visade upp en bild på den första leveransen av dessa specialutgåvor att man även jobbar på liknande specialutgåvor av Intels nya processorer för företagets X299-plattform.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid