Spelare som införskaffat Konamis senaste spel Metal Gear Survive möttes av en minst sagt udda typ av mikrotransaktion som kräver att spelare spenderar riktiga pengar för att kunna ha flera sparfiler i spelet.

Mikrotransaktioner finns överallt på spelmarknaden idag, vissa företag har som regel att endast erbjuda kosmetiska uppgraderingar för en mindre summa pengar medans andra erbjuder saker som underlättar spelupplevelsen.

Den som följt utvecklingen av Konamis spel ”Metal Gear Survive” vet att det stått klart under en tid att spelet skulle innehålla mikrotransaktioner. Men spelare som införskaffade spelet på lanseringsdagen var inte riktigt beredda på att upptäcka att spelet kommer med en enda plats för sparfiler. Den som vill ha tillgång till ytterligare en fil får vara beredd på att betala omkring 10 dollar.

Metal Gear Survive kräver att spelare skapar en avatar, denna används sedan i både enspelarläget och onlineläget i spelet. Den som vill spela igenom spelets kampanj en andra gång måste antingen ta bort sin avatar helt, eller betala 1 000 SV Coins – spelets egna digitala valuta. Denna valuta finns tillgänglig i paket om 550 eller 1 150 SV Coins och det paket som ger spelarna tillräckligt mycket Coins för att kostar 10 dollar, i skrivande stund cirka 80 svenska kronor.

Metal Gear Survive

Spelare som delar sitt Steam, Xbox Live eller Playstation Network-konto med familjemedlemmar kommer alltså få vara redo på att lägga ut nästan 100 kronor för chansen att spela med sin egen karaktär. Något som kan ses som extremt, även för mikrotransaktioner.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid