Hög uppdateringsfrekvens och upplösning behöver inte innebära en stor skärm – nu har Dell visat upp en högupplöst 24-tumsskärm som direkt riktas mot gamers.

Dells senaste spelskärm är en ny modell som kombinerar hög upplösning och uppdateringsfrekvens i ett lite mindre format, för de som inte vill investera utrymmet som krävs för en panel i 27-30-tumsklassen. Modellen heter S2417DG, och medan det här inte är Dells första skärm som kombinerar 1440p-upplösning med 24-tumsformat så är det den första rent spelinriktade skärmen i sin klass.dell_s2417_dg_1

Skärmen bygger vidare på samma format som P2416D som lanserades förra året, även den med 2 560 x 1 440 pixlar på 24 tum. S2417DG har dock en betydligt högre uppdateringsfrekvens på upp till 165 hertz, och stöd för Nvidia G-Sync. Till grund ligger dock en TN-panel snarare än IPS, som vi annars hittar i allt fler snabba spelskärmar i högre prisklass idag.

Dell har ännu inte listat någon prissättning på sin hemsida, men enligt uppgifter från TFT Central landar riktpriset på 570 dollar, så troligtvis strax över 5 500 kronor i svenska butiker. Det kan tyckas vara lite saftigt för en 24-tums TN-panel, samtidigt som det finns förhållandevis lite konkurrens i segmentet med högupplösta 24-tummare. Exakt när skärmen kommer finnas i butik är fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid