Dell XPS 13 har en av branschens tunnaste skärmramar och är därför mindre än många konkurrenter. Trots det visar det sig nu att den är relativt lätt att reparera. Med undantag för arbetsminne är de flesta komponenter lätta att ersätta. Dell erbjuder till och med en manual som visar hur konsumenter kan byta datorns interna komponenter.

För någon vecka sedan lanserades XPS 13 som en bärbar daror med en ovanligt tunn skärmram. Ramen sägs göra datorn nästan lika liten som många datorer med skärmar på elva tum och redaktionen var imponerad av sina första intryck på teknikmässan CES i januari.

Trots sin kompakta design sägs XPS 13 vara lätt att plocka isär och laga, enligt reperationssajten Ifixit.com. Till skillnad från många liknande produkter sägs det vara lätt att plocka isär datorn och komma åt dess interna komponenter, något många entusiaster uppskattar. Så fort datorns undre skal skruvats loss sägs alla viktiga komponenter vara lätta att komma åt.

Dell_ifixit_2

Till skillnad från många andra tillverkare på marknaden erbjuder Dell också en handbok som visar hur XPS 13 kan öppnas och hur de olika interna komponenterna kan ersättas. Detta gör datorn ännu mer vänlig mot entusiaster som gärna öppnar och kollar vad som finns innanför skalet. Som en av få nackdelar med datorns tunna design innehåller handboken ingen information om hur konsumenter kan ersätta eller uppgradera datorns arbetsminne. Detta har nämligen lötts fast vid tillverkning. Med tanke på datorns tunna design är detta knappst någon stor överraskning.

Dell_XPS_13

Källa: Ifixit

Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
pege63Oldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Har tidigare försökt reparera 4 Dell datorer, trodde att jag aldrig i mitt liv skulle se orden ”Dell” och ”lätt att reparera” i samma mening.

Tog ett bra tag för dem.

pege63
Gäst
pege63

Det är ju så man vill ha det ju!