Dell introducerar en trådlös dockningsstation som är tänkt att göra bärbara datorer till stationära, helt utan krav på kablar. Den lilla lådan kombinerar en Intel vPro-processor med WiGig-tenkik för att driva många skärmar, erbjuda flera uppkopplingsalternativ och visa vad framtiden kan ha att erbjuda för bärbara datorer.

Frågar man Intel om framtiden för bärbara datorer kommer de troligen prata mycket om trådlös teknik. Företagets kommande generation chipsets för bärbara datorer, kallad Skylake, kommer ha ett stort fokus på trådlös teknik av olika typer. Intel har redan utlovat brett stöd för trådlös laddningsteknik via Rezence och trådlös kommunikationsteknik via WiGig-standarden. Inför Skylakes introduktion senare i år visar Dell vägen in i framtiden med en ny WiGig-lösning för bärbara datorer som vill bli mer kraftfulla och agera mer som stationära datorer.

Dockningsstation med inbyggd processor

Dell Wireless Dock kan ses som en dockningsstation för bärbara datorer med ett par undantag. Istället för att bara expandera datorns uppkopplingsmöjligheter erbjuder Wireless Dock en egen kraftfull processor som kan användas för tuffa uppgifter. Den lilla lådan innehåller ett chipset som har stöd för WiGig, som agerar som kommunikationskanal mellan sig själv och den bärbara dator den är kopplad till. Detta betyder att en bärbar datorn som är kopplad till dockningsstationen inte behöver vara särskilt nära eller ens kopplas med någon kabel.

Dockningsstationen skeppas i ett relativt kompakt format men erbjuder gott om uppkopplingsmöjligheter. På dess framsida finns två USB 3.0-portar och baksidan bjuder på tre extra USB-portar, en nätverksport, en HDMI-port, en VGA-port och en Mini DisplayPort.

Föregångare saknade processor

Dell lanserade en liknande produkt kallad Wireless Dock D5000 år 2013. Till skillnad från den nya modellen hade D5000 ingen egen CPU och fick kritik för att den upplevdes långsam och krånglig. Den nya dockningsstationen når hoppas på att bemöta kritiken och nå sin första kund om en till två veckor. I nuläget säljs den bara på Dells hemsida och kostar 3 000 kronor.

Källa: Dell

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid