Small preview image

Dells för närvarande tunnaste bärbara datorer heter Adamo 13 och lanserades tidigare i år. Datorn är fortfarande med sin 13,3-tums display den tunnaste bärbara modellen på marknaden men inom några dagar kommer det att ändras när tillverkaren lanserar uppföljaren Adamo XPS. Men för att deras ursprungliga Adamo 13-modell inte ska falla i glömska har man nu gjort en ganska ordentlig uppdatering av datorns specifikationer.



Först och främst har man bytt ut datorns 1,4GHz Core 2 Duo processor mot en betydligt rappare 2,1GHz Core 2 Duo S modell. Samtidigt har man fördubblat solid-state lagringen från 128GB till 256GB och ersatt Windows Vista med det kommande Windows 7.


Prislappen ligger fortfarande på en 22 990 kronor, instegsmodellen har också fått en större SSD samt en 1,4GHz Core 2 Duo CPU (tidigare 1,2GHz) samt kostar 15 990 kronor.



Med tanke på Adamo XPS mått lär vi inte hitta lika kraftfull hårdvara i Dells nya modell, men förhoppningsvis är det trots allt lite pulver under det tunna skalet då Dell nu alltså ökar prestandan i sin första Adamo-modell för att hålla upp intresset.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid