Dell hoppar nu på det nya bredbildståget med skärmar i extra breda 21:9 formatet. Efter att både LG och Philips presenterat 29-tums datorskärmar med extra breda bildförhållande är Dell nu hack i häl. Nya modellen heter U2913WM och kommer med 2 560 x 1 080 pixlars upplösning.

Dell är vida kända för sina högkvalitativa datorskärmar och tillverkaren har ett ganska brett utbud av modeller i de flesta format och storlekar. Med U2913WM breddar man sig bokstavligt talat ytterligare. Skärmen använder sig av en 29 tums IPS-panel som har ett bildförhållande på 21:9, vilket gör att man antingen kan se en långfilm i bredbildsformat utan svarta sorgkanter – eller utnyttja bredden i skärmen för att visa fler dokument sida vid sida.

IMG_2648

Dell har ännu inte släppt alla detaljer kring sin nya bredbildsskärm men de första uppgifterna talar om en upplösning på 2 560 x 1 080 pixlar – samma som i konkurrerande modeller från LG och Philips. Samt vara utrustad med videoingångar som DVI, D-Sub, HDMI och DisplayPort. Vi ska även hitta en USB-hub med fyra portar, där vi med tanke på konkurrenternas specifikationer sätter en slant på att de följer USB 3.0-standarden.

Vi vet ännu inte vad Dell U2913WM kommer att kosta och när skärmen finns i svenska butiker, skärmen ska enligt Dell komma snart.

Källa: Dell, Get-pc.net


Relaterade artiklar:

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jacob HugossonViking1962PärraTempeldj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Ska 21:9 bli nån ny standard? Tycker det börjar bli lite för brett till höjdförhållandet

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

29″? Ja, varför inte? Känns lite väl fräsigt för en datorskärm som man har på armlängds avstånd, dock. Väldigt stilrena, iofs.

Laglord3n
Gäst
Laglord3n

Bara acceptera. Man kan ABSOLUT inte ha fler pixlar på höjden än 1080, då kommer folks hjärnor explodera. Så vi kommer forsätta få 2560×1080 (21:9) 3840×1080 5120×1080 osv osv :-*

dj christian
Gäst
dj christian

Lite tragikomiskt då de flesta populära sidor försökt anpassa sig till surfplattor den senaste tiden.

Tempel
Medlem
Tempel

Perfekt för många som sitter på en 2skärmslösning idag. Jag vet att det är svårt för många att förstå att man kan ha två skärmar eller ännu värre tre bredvid varandra, hemska tanke, det blir ju jättebrett… :-*

Att det inte är mer än 1080 är ju för att alla skitit i andra upplösningar än just den de senaste åren när dom handlat och för den delen nått annat än 16:9, vill man ha nått annat så är det rätt knepigt att hitta nått vettigt idag.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Då blir det super HD format på Youtube också då? som bara folk med sån skärm kan se

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Tempel”]Perfekt för många som sitter på en 2skärmslösning idag. Jag vet att det är svårt för många att förstå att man kan ha två skärmar eller ännu värre tre bredvid varandra, hemska tanke, det blir ju jättebrett… :-* Att det inte är mer än 1080 är ju för att alla skitit i andra upplösningar än just den de senaste åren när dom handlat och för den delen nått annat än 16:9, vill man ha nått annat så är det rätt knepigt att hitta nått vettigt idag.[/quote]Att slippa skärmramen är guld för vissa 🙂 Själv har jag avstått från att… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Visst hade det varit trevligt med fler pixlar på höjden men själva formatet 21:9 ser jag absolut inget fel på. Att kunna ha två fullstora skärmfönster bredvid varandra utan massa ram imellan är verkligen guld. 2*1280*1080 är inte så illa när det inte är med ram imellan, speciellt med tanke på att de flesta webbsidor faktsikt inte är designade för wideskärmar alls.

Men 2560*1440, du menar väl 3360*1440 😉

Jacob Hugosson
Medlem

3360×1440 hade varit guld, men jag utgår gärna ifrån vad som finns tillgängligt på marknaden utan att jag behöver sälja min förstfödde 😛 Annars hade det varit perfekt för mina användningsområden.

Pärra
Gäst
Pärra

Shut up and take my money! BF3 i 2560×1080 ja tack! 😀

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Men om man inte spelar och ska ha till andra applikationer så är väl två skärmar bättre? En med fullskärm med t ex film och den andra skärmen med t ex en webbläsare.

Har man nån nytta av att ha en så bred skärm när man sitter så nära? Man kan väl knappast se hela skärmen utan att behöva vrida på huvudet?

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Viking1962″]Men om man inte spelar och ska ha till andra applikationer så är väl två skärmar bättre? En med fullskärm med t ex film och den andra skärmen med t ex en webbläsare. Har man nån nytta av att ha en så bred skärm när man sitter så nära? Man kan väl knappast se hela skärmen utan att behöva vrida på huvudet?[/quote]Jag sitter alltid med två webbläsarfönster öppna samtidigt, så för mig kan nog formatet vara riktigt bra. Problemet är bara att upplösningen på höjden är för litet för mina behov. Känner redan hur 1200 i höjd är för… Läs hela »