Tillverkaren Dell har nu presenterat sin nya dator vid namn OptiPlex 7070 Ultra och med denna modell siktar tillverkaren på att införa en ny slags dator där hårdvaran göms i skärmstativet och öppnar upp för en slags allt-i-ett-dator där skärm och hårdvara kan uppgraderas individuellt.

Dell vill med sin senaste OptiPlex 7070 Ultra införa en ny slags dator på marknaden. Enligt Dell ska en undersökning ha genomförts där kraven företag ställer på sina arbetsdatorer har kartlagts. Bilden ska ha varit tydlig och det största önskemålet ska ha varit en dator som tar upp en minimal plats på arbetsutrymmet och som även ska gå att uppgradera efter behov.

Detta är då vad Dell försöker erbjuda med nya OptiPlex 7070 Ultra som tar formen av en dator som kan gömmas inuti ett skärmstativ och således inte tar upp någon plats på skrivbordet. Likt en allt-i-ett-dator där hårdvaran huseras inuti skärmen, men enligt Dell ska denna nya modell ge användare möjligheten att uppgradera eller reparera hårdvaran alternativt byta ut de skärmar som används. Detta utan att samtliga komponenter i systemet måste införskaffar på nytt.

”För 35 år sedan vände Dell upp och ner på PC-marknaden och synen på hur en dator kunde säljas och levereras. OptiPlex 7070 Ultra är det senaste i en rad exempel på hur vi fortsätter att pressa gränserna och utveckla marknaden. Det är en innovativ lösning, som löser en utmaning som många IT-avdelningar brottas med. Datorn ska vara liten, snygg och helst inte synas alls – men samtidigt vill man ha möjlighet att både uppgradera och reparera den om något skulle gå snett. Idag finns flera datorer på marknaden som uppfyller den första halvan. OptiPlex 7070 Ultra ger både och.” – Mats Jentzen, Sales Director Client Solutions, Dell Technologies i Norden

Dells nya, ultradiskreta dator kommer att finnas tillgänglig i en rad olika utföranden med upp till en Intel Core vPro i7-processor, 64 gigabyte internminne, 1 terabyte NVMe SSD och 2 terabyte hårddisk.

Enligt en annan undersökning Dell genomfört ska medarbetare som använder sig av två bildskärmar vara upp till 20 procent mer produktiva. Något tillverkaren hoppas ta vara på med sin nya OptiPlex-modell som ska ha stöd för upp till tre skärmar samtidigt.

Enligt Dell ska den nya OptiPlex-modellen finnas tillgänglig från och med den 24 september. Däremot nämns inte några prisuppgifter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid