Small preview image

PC-byggaren Dell har under längre tid testat olika operativsystem i sina utvecklingsbunkrar och bland annat har vi fått se hur man nyttjat mobiltelefonsoperativsystemet Android i sina netbooks. När nu Google släpper ett äkta netbook OS är det föga förvånande att Dell är en av de som är snabbast ut med ett åtminstonde halvofficiellt stöd för operativsystemet. Google Chrome OS är fortfarande bara i utvecklingsstadie men trots detta har Dell nu genom sin företagsblog släppt en egen optimerad version av Chromium OS.



Chromium OS är det projekt som Chrome OS utvecklas under och kommer från det faktum att projektet är helt öppen med sin källkod. Dells Doug Anson har fått Chromium OS att fungera på tillverkarens mini 10v netbook och nu lagt upp en färdig nerladdningsbar källkod för andra mini 10v konsumenter att testa.



Chrome OS


Även om Anson till slut även fick den trådlösa Broadcom-kretsen att fungera är det dock under högst ostabila förhållande och han beskriver operativsystemsbilden på följande sätt;



Obviously, this image comes with absolutely no support of any kind and is to be considered highly experimental and completely unstable.


Men faktum kvarstår att Chrome OS redan kan användas på våra netbooks och vi ser fram emot att följa dess utveckling.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments