Valves Steam Machine-projekt brottas med förseningar, främst kring operativsystemet Steam OS. Det hindrar dock inte Dell från att tjuvstarta med vad som var tänkt att bli företagets Steam Machine, Alienware Alpha, men med ett eget gränssnitt istället för Valves operativsystem.

Flera företag har färdiga maskiner för Valves Steam Machine-initiativ, där hörnstenarna är en kompakt, uppgraderingsbar formfaktor, handkontrollen Steam Controller samt Valves egna Debian-baserade Linux-distribution Steam OS. Dock har både handkontrollen och operativsystemet stött på förseningar, där kontrollen har fått genomgå flera designförändringar och operativsystemet fortfarande inte är stabilt nog för en fullskalig lansering.

alienware_ui alienware_ui_2

Därför har Dell nu valt att tjuvstarta med sin kompakta speldator Alienware Alpha, som likt en Steam Machine tar Steam-centrerat PC-spelande till TV-bänken. Men istället för Steam OS använder sig datorn av Windows 8.1 med Dells egna gränssnitt, som är sammanknutet med helskärmsläget Big Picture i Steam. När en mus kopplas in kan användaren sedan gå ut i det vanliga skrivbordsläget.

alienware_alpha

Innanför skalet på instegsvarianten sitter en dubbelkärnig Intel Core i3-processor med 4 gigabyte internminne och 500 gigabyte hårddisk. Mer påkostade konfigurationer finns med en fyrkärnig Intel Core i7-processor, upp till 8 gigabyte internminne och upp till 2 terabyte hårddisk. I samtliga modeller finns en Nvidia Maxwell-baserad grafikkrets, förmodligen GTX 750 eller 750 Ti, och medföljer i lådan gör en trådlös Xbox 360-handkontroll.

Alienware Alpha kommer börja säljas i november månad genom Dells hemsida, med ett utgångspris på 550 dollar, eller omkring 5 000 – 5 500 kronor inklusive moms i Sverige.

Källa: Dell


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Emil T Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Emil T
Gäst
Emil T

Och det där ser ut som en x360 kontroll?
Läckert paket om den bundlas! Gillar stort, ta vara på redan befintlig teknik.

#If it ain’t Broken don’t fix it