Dell har en av de mer intressanta tabletprojekten för närvarande, intressant för att det inte bara handlar om en renodlad tablet. Inspiron Duo fångade vår uppmärksamhet tidigare i veckan och det har nu avslöjats mer positiva detaljer kring denna hybridnetbook som gjort oss än mer spända inför lanseringen i december.

Dell Inspiron Duo är som de flesta redan sett en kombinerad netbook/tablet. Datorn har en klassisk netbook-design, men även blivit utrustad med en vändbar LCD-skärm som med pekteknik kan förvandla datorn till en regelrätt tabletenhet.

Inspiron Duo bygger kring Intels dubbelkärniga Atom N550 CPU och har även blivit utrustad med 2GB RAM. Det är kanske inte ideellt med Windows 7 på en tablet, men Dell har gjort sitt bästa för att dölja svagheterna, inte bara genom en kraftfullare dubbelkärnig CPU utan även sett till mjukvaran. När skärmen vänds aktiverar datorn automatiskt sitt tabletläge, något som startar Dells Duo Stage UI, ett pekanpassat gränssnitt för multimediafunktionalitet.

inspironduo

Inspiron Duo har just lagt mycket krut vid multimediafunktionalitet. För det första är den 10,1-tum stora skärmen relativt högupplöst, 1366×768 pixlar. Vilket även är gynnsamt vid vanlig netbook-användning. Samtidigt har Dell gjort plats för Broadcoms Crystal HD mediaprocessor som möjliggör uppspelning av högupplöst video.

Dell Inspiron Duo väntas skeppas till de första kunderna under december 2010 och prislappen börjar vid 549 USD, motsvarande 5 000 svenska kronor.

Källa: Engadget

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ctrlAbbe KAnton KarmehedPeter Blom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter Blom
Medlem

Den verkar väldigt intressant för mina behov faktiskt. Kikade på lite större varianter av den här som fanns förut, betydligt klumpigare otympligare dock. Den här verkar lagom smidig, och i lagom prisklass.

Abbe K
Medlem
Abbe K

Priset verkar ju inte helt fel heller 🙂 Skulle vara nice om den kom med Ontario eller Zacate senare

ctrl
Gäst
ctrl