Dell verkar se fördelar med både netbooks och tablets vilket fått PC-tillverkaren att göra slag i saken och lansera en egen hybridenhet. Dell Inspiron Duo är just en kombinerad netbook och tablet där den 10-tum stora skärmen kan drivas 180 grader för att förvandla netbooken till en tablet utan tangentbord.

Dell Inspiron Duo har i övrigt de klassiska netbookingridienserna. En dubbelkärnig Intel Atom N550 CPU på 1,5 GHz samt Windows 7 Home Premium ska vara det Dell satsar på i kampen med de vanliga tabletenheterna och menar att Duos hybriddesign ger användare det bästa av två världar.

inspiron

Vi är något osäker till tablets med Windows 7 men desto mer undertecknad tänker på konceptet finns det faktiskt potential. Kan man trots formatet få till en relativt slimmad design och kanske till och med dubbla operativsystem, Windows 7 i netbook-läge resp. Android i tablet-läge, så kan det mycket väl vara en intressant lösning för den som inte vill investera i både en tablet och smidig bärbar.

Dell har redan börjar marknadsföra sin nya Duo-dator men detaljerad information ska inte rullas ut förrän den 23 november. Då öppnas även de första förhandsbokningarna på tillverkarens hemsida.

Källa: CNET

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Umm… Tror ändå att jag vill ha en Tablet-Notebook istället.

//Jimmy