När Dell valde att åtgärda ett stavfel på sin hemsida som nämnde den icke-existerande grafikkortsmodellen RTX 2050 lyckades tillverkaren istället läcka en tidigare okänd modell av GTX 1660 Ti menad för bärbara datorer.

Dell har till synes lyckats ersätta ett misstag med ett annat. Tillverkaren listade under en tid den icke-bekräftade grafikkortsmodellen ”Geforce RTX 2050” som en möjlig komponent i en av tillverkarens bärbara datorer G5 15. Hemsidan visade hur bärbara datorer utrustade med Geforce RTX 2060 eller kraftfullare grafikkort skulle utrustas med Thunderbolt. Bärbara datorer med ”RTX 2050” eller svagare grafikkort skulle istället utrustas med USB Typ-C.

Dell har sedan dess hävdat att namnet RTX 2050 helt enkelt var ett stavfel. Något som nu har åtgärdats på tillverkarens hemsida och ersatts av ”GTX 1660 Ti”. Det verkar däremot som att Dell inte har full koll på att någon Geforce GTX 1660 Ti-variant designad för bärbara datorer inte har bekräftats av Nvidia själva ännu.

Exakt när denna obekräftade grafikkortsmodell kan tänkas börja dyka upp i bärbara datorer är i dagsläget oklart. Dell specificerar inte heller huruvida det rör sig om någon nedbantad modell av GTX 1660 Ti eller om några klockfrekvenser blivit åtstramade. Den fullstora versionen av GTX 1660 Ti kommer utrustad med sex gigabyte GDDR6-minne och klockfrekvenser på 1 500 megahertz (MHz) som standardfrekvens och en turbofrekvens på 1 770 MHz.

I dagsläget ser det helt enkelt ut som att en ny grafikkortsmodell för bärbara datorer är på väg. Vilken form detta kommer att anta återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid