Dell har tappat mark på PC-marknaden de senaste åren men fortsätter att visa initiativ. Nu sägs PC-byggaren vara i samtal med Google om att använda Chrome OS i kommande bärbara datorer. Ett operativsystem som det annars varit ganska tyst om den senaste tiden.

Chrome OS ska varit på tapeten när sökmotorjätten diskuterat framtiden tillsammans med världens tredje största datortillverkare och även om man idag inte har några tillkännagivande redo ska samtalen redan kommit en bit på vägen.

-We have to have a point of view on the industry and technology direction two years, three years down the road, so we continuously work with Google on this, kommenterade Amit Midha, vd för Dell i Kina och Sydasien

Google planerar att lansera Chrome OS under slutet av hösten men exakt vilket datum det blir är inte spikat. 

Dell satsar i övrigt stort på den mobila marknaden med både fler bärbara datorer men även en fortsatt satsning på mobiltelefoni och har även en tabletdator i sin pipeline, kallad Streak. Lanseringen av Dell Streak väntas ske under juli månad i USA och i Kina under slutet av året med Android 2.2 och Flash 10.1-stöd. Hur det ser ut för Europa är ännu oklart.

Källa: Reuters

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid