Small preview image

Ni är säkerligen medvetna om Frankrikes så kallades iPod-lag vid detta laget, men för er som är nya så kan vi berätta att man har bestämt sig för att testa om det är möjligt att tvinga företag att göra den musik de säljer tillgänglig för alla former av musikspelare, inte bara sina egna. Detta rör ju då främst Apple och dess iTunes Music Store tillsammans med iPod. En lag som bl.a. skulle tvinga Apple att dela med sig av sitt DRM-skydd till andra tillverkare har tidigare lagts fram av lagmakare och godkänts av styrande, men nu underkänts av det konstitutionella råd eftersom den anses bryta mot den äganderätt, och rätten att beskydda sin egendom, som finns i den franska grundlagen.



Nu måste lagen antingen revideras eller så får man jobba fram ett helt nytt lagförslag. Man kan helt enkelt inte tvinga ett företag att göra detta utan att ge dem kompensation, dock kvarstår tvånget om en kompabilitet över hela marknaden, så Apple har knappast mycket att fira.


Man underkände även de så kallade reducerade böterna för fildelning bland vanligt folk, ungefär lika höga som en parkeringsbot. Böterna för storskalig fildelning har alltid varit kvar på samma höga nivå och man ansåg att man kunde inte ge ”rabatt” till vissa då alla begår samma brott, om än i varierande skala.


:: Läs vidare hos NYTimes

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid