Small preview image

OLPC, One Laptop Per Child, är det ambitiösa projektet som går ut på att utveckla och tillverka en dator som i slutändan ska kunna säljas i utvecklingsländer för ett pris på under 100 USD. Man hoppas både kunna öka datorkunskapen och utbildningsmöjligheter för barn i länder som annars har väldigt svårt att få tag i datorer. Nu har så äntligen de första modellerna av OLPC-datorerna dykt upp och även om de första modellerna är handbyggda ska dem vara väldigt lika dem enheter som slutligen kommer att skeppas till de länder som visat intresse för att köpa in OLPC-system. Men även till open source mjukvaruutvecklare och andra som vill bredda användningsområdena för denna intressanta maskin.



I like this idea of sunrise over OLPC because it really captures where we are today. Last night we had our first real run on an assembly line and put together roughly 200 systems. This is the first time that all of the parts have really been assembled together for testing. Those machines will start making their way out to people soon. Countries, individual open source developers, and interested parties.


På Cambridge har man kikat närmare på en av de första handbyggda produktionsprototyperna och man har tagit ett flertal bilder på systemet och lagt upp i OLPCs wiki.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid