Small preview image

Som vi kunde rapportera om tidigare i veckan har efterfrågan på DDR3-marknaden nu tagit fart ordentligt efter att både Intel och AMD lyft över sina plattformar på den nya minnestekniken. Speciellt inför hösten med skolstarter och nya plattformar har efterfrågan ökat så pass att tillgängligheten på DDR3 SDRAM nu blivit ett problem. Men det har samtidigt blivit lite av en räddning för de hårt ansatta DRAM-tillverkarna.



Analytikerföretaget iSuppli ser nu en positiv utveckling för DRAM-tillverkare för första gången sedan hösten 2008. DRAM-marknaden har under det senaste året varit i en negativ trend men nu ska det, i alla fall på kort sikt, vara på väg att vända. Chefsanalytikern Nam Hyung Kim menar att minnestillverkarna egentligen inte haft någon vinst det senaste året på grund av överproduktion.



”The oversupply has been a disaster for the global DRAM industry, with revenue dropping to $23.6 billion in 2008, down from $34 billion in 2006,”


Efter ett tufft första kvartal 2009 verkar nu ökande minnespriser återställa lite av minnesmarknadens glans. Tyvärr bidrar det till ökade priser för oss konsumenter.



Kingston DDR3 minnesmodul


Källa: EeTimes

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments